Bitcoin murdis läbi 30 000 dollari taseme

PM Majandus
Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP

Suurim krüptoraha bitcoin ületas teisipäeval esimest korda viimase 10 kuu jooksul võtmetähtsusega 30 000 dollari taset, kuna investorid suurendasid panuseid, et USA Föderaalreserv lõpetab peagi oma agressiivse rahapoliitika karmistamise kampaania.

Bitcoin'i teisipäevane tipptase ulatus 30 438 dollarile ja oli õhtuse seisuga 1,96 protsenti kõrgemal, 30 233 dollaril. Alates aprillikuu algusest on see tõusnud peaaegu 6 protsenti, pärast 23-protsendist tõusu märtsis, vahendab Reuters.

Investorid ootavad kolmapäeval USA inflatsiooniaruannet, et hinnata keskpanga järgmisi samme pärast seda, kui märtsis toimunud pangandussektori probleemid tekitasid ootusi, et keskpank loobub intressimäärade tõstmisest, et leevendada sektori stressi.

«Bitcoin'i hinna hiljutine tõus on nagu sõõm värsket õhku pärast pikka ja külma krüptotalve,» ütles Reutersile krüptotootlusplatvormi Yield App tegevjuht Tim Frost.

«See uuendatud optimism võib olla tingitud USA Föderaalreservi rahapoliitika oodatavast muutusest, mis eeldatavasti loob stabiilsema ja loodetavasti prognoositavama keskkonna.»

Bitcoin'il on veel pikk tee minna, et jõuda tipptaseme juurde tagasi, kaubeldes endiselt umbes 23 protsenti madalamal kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles