Nafta hind tõuseb jätkuvalt

PM Majandus
Copy
Tankur. Pilt on illustratiivne.
Tankur. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees

Nafta hind tõusis teisipäeval 1 kuni 2%, mida toetasid nõrgem dollar ja lootused, et Föderaalreserv võib leevendada oma poliitika karmistamist pärast sel nädalal avaldatud olulist USA inflatsiooniaruannet, kuigi Hiina nõudlus tekitab endiselt muret.

Brenti toornafta futuurid tõusid teisipäeva õhtuse seisuga 1,22 dollarit ehk 1,45%, 85,4 dollarile barrel. USA West Texas Intermediate'i futuurid tõusid 1,6 dollarit ehk 2%, 81,34 dollarini barreli eest.

Dollar nõrgenes seoses lootusega, et USA Föderaalreserv hakkab oma intressitõusude tsükli lõpetamisele lähemale jõudma, mis muudab dollarihinnaga nafta odavamaks teiste valuutadega ostjatele, vahendab Reuters.

«See dollari langus, mis eile oli nafta jaoks vastutuul, on täna tagatuul,» ütles Price Futures Groupi analüütik Phil Flynn Reutersile.

Kolmapäeval avaldatav USA inflatsiooniaruanne peaks aitama investoritel hinnata intressimäärade lähiajalist suunda.

Hiina andmed näitasid aga, et tarbijahindade inflatsioon tõusis märtsis kõige aeglasemas tempos alates 2021. aasta septembrist, mis viitab sellele, et majanduse ebaühtlases taastumises on endiselt nõrk nõudlus.

Naftafutuurid on tõusnud umbes 7% pärast seda, kui Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) ja liitlased, sealhulgas Venemaa, üllatasid eelmisel nädalal turgu täiendavate tootmismahu kärbetega, mis algavad mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles