Vaata, kui palju raha paigutas Ott Tänak Sõõrumaa taksoärisse

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Ott Tänak saabus üritusele oma firma takso roolis, tänavale hoogsaid poognaid maalides.
Ott Tänak saabus üritusele oma firma takso roolis, tänavale hoogsaid poognaid maalides. Foto: Taavi Sepp

Suurärimees Urmas Sõõrumaa kaasas oma taksoärisse esimese investori, kelleks osutus kohalik ralliäss Ott Tänak. Mehed olid leppinud kokku investeeringu suurust mitte avaldada, kuid vihjeid anti siiski.

«Investeeringu suurus oli kümme protsenti firma osalusest,» ütles Forus Taxi värske osanik Ott Tänak. Täpsustavale küsimusele, kui palju see summaarselt teeb, vastas Tänak: «Ei ole oluline.»

Ka Urmas Sõõrumaa ütles, et Tänaku investeeringu summa jääb nende vahele. «Aga see on 10 protsenti ettevõttest,» märkis Sõõrumaa ja lisas: «mille väärtus on täna 20 miljonit eurot.»

Selle järgi peaks Tänaku investeering jääma kahe miljoni euro ringi.

Kõige rohkem on Tänak Foruse kontserni teenustest kursis taksoteenusega. «Ikka tarbin nende teenuseid, kõige rohkem taksoteenust ja tänagi tulin siia Foruse taksoga,» sõnas rallimees.

Investorina ei oota Tänak kiiret kasu, vaid peab silmas pikka visiooni.

«Siin tuleb mängida pikka mängu, täna-homme-ülehomme ei juhtu siin midagi,» ütles Tänak. «Areng saab olema pikk, eesmärgid on suured ja see tähendab suurt väljakutset. Kui kõik plaanid täide lähevad, võib see inimestele päris palju tähendada.»

Uus slogan Oti autole võiks olla «Kiirelt rikkaks!

Urmas Sõõrumaa

Siinkohal näikse Sõõrumaa ja Tänaku ootused lahknevat. «Uus slogan Oti autole võiks olla «Kiirelt rikkaks!»» sõnas Sõõrumaa.

Tänaku sõnul tõmbas teda käima Sõõrumaa visioon, et tulevasi kasusaajaid firmast ei ole mitte kaks-kolm, vaid kõik tokeneid kogunud kasutajad.

«See platvorm on midagi täiesti teistsugust ja lähenemine on tagurpidi,» rääkis Tänak. «Foruse kasutajad saavad olema ka tulevased kasusaajad. See tõmbas mind käima.»

Tänak ei jää viimaseks investoriks, keda Sõõrumaa Forusesse kaasab. Järgmised läbirääkimised on juba alanud.

«Järgmisi uudiseid on oodata selle aasta sees,» märkis Sõõrumaa. «Huvilisi on mitmeid ja väiksed läbirääkimised käivad.»

Uus teenus tulemas

Forus Taxi platvormi juht Eduard Dubrovski ütles, et esimene tegutsemisaasta on olnud edukas, aga ka väljakutseid pakkuv.

«Lähipäevil toome kasutajateni uue kategooria Forus Deal, mis muudab fundamentaalselt põhimõtet, kuidas endale vastuvõetava hinnaga sobiva takso tellime. Forus Deal kategooria annab kliendile ja juhile võimaluse omavahel sõiduhinna kokku leppida ilma, et seda arvutaks rakendus või mõjutaks hinnakordaja,» rääkis Dubrovski.

US Tokeni juht Sander Sõõrumaa sõnul sünnivad uued lahendused ja parandused äpis juba praegu suures osas omanikeringi tagasiside põhjal.

Läbi US Tokeni anname ära 30 protsenti platvormist klientidele ja partneritele.

Sander Sõõrumaa

«Meie omanikeringi kuulub juba täna rohkem kui 18 000 inimest, kellel kõigil on võimalik platvormi arengut suunata ja selles kaasa rääkida. Tarkvara arendamisel on juba täna oluliseks sisendiks platvormi omanike ideed ja mõtted,» ütles Sander Sõõrumaa. «Läbi US Tokeni anname ära 30 protsenti platvormist klientidele ja partneritele ning ehitame kogukonda, kus kõik sinna kuulujad võidavad.»

Esimese aasta jooksul on välja antud 30 miljonit US tokenit, mis moodustab täna 30 protsenti platvormi ettevõttest. Ott Tänaku investeering ei vähenda US Tokenitele kuuluva ettevõtte osalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles