EESTI POSTI HINNATÕUS Kirjade ja pakkide saatmine läheb järsult kallimaks

Copy
Omniva postkast.
Omniva postkast. Foto: Kristjan Teedema

Alates 10. maist hakkavad universaalsele postiteenusele kehtima uued hinnad; muudatus puudutab riigisisese ja rahvusvahelise kirja ning standardpaki teenust.

Riigisisese standardkirja saatmine hakkab maksma 1,30 eurot ja rahvusvahelise standardkirja saatmine 2,60 eurot. See tähendab, et riigisisese kirja saatmise hind kerkib seniselt 90 sendilt 44,4 protsenti. Rahvusvahelise standardkirja saatmine maksis seni 1,90 eurot ehk hinnatõus on 36,8 protsenti.

Siseriiklike täht- ja väärtsaadetiste saatmine hakkab maksma 6 eurot. Samuti muutuvad suurema kaaluga liht- ja maksikirjade saatmise hinnad, teatas riiklik postiettevõte Omniva.

Kuni 1 kg raskuse siseriikliku postipaki saatmise hind hakkab maksma 6,30 eurot. Varem maksis see 5,23 eurot ehk hinnatõus on 20,46 protsenti.   Muutuvad ka teised siseriiklike ja rahvusvaheliste postipakkide saatmise hinnad. Hinnatõus ei puuduta pakiautomaadi kaudu saadetava paki hinda, mis jääb endiselt soodsaimaks pakisaatmise viisiks ja on ka kõige enam kasutatavam. Eelvormistatult saab pakiautomaadist saata pakki ka enamikusse Euroopa riikidesse. Samuti jääb samaks kullerteenuse hind.

Universaalse postiteenuse hinnamuudatused kinnitatakse majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega konkurentsiameti heakskiidul.

Eelmine kord tõstis Eesti Post kirjade ja pakkide saatmise hinda 2020.aasta mai lõpus, mil lihtkirja saatmine kallines varasemalt 0,65 eurolt 0,90 euroni. Samuti lisandus nn kiirkiri, mis maksab 1.50 eurot ning mis peaks adressaadini jõudma järgmisel päeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles