Kersti Kaljulaid liitub börsidebüüdiks valmistuva Alexela nõukoguga (3)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Ekspresident Kersti Kaljulaid.
Ekspresident Kersti Kaljulaid. Foto: Konstantin Sednev

Börsidebüüdiks valmistuv kodumaine energiakontsern Alexela viis senise nõukogu esimehe Marti Hääle juhatust juhtima ning kaasas ettevõtte nõukokku Eesti eelmise presidendi Kersti Kaljulaidi.

«Energiamajandus on olnud minu kirg pikka aega ja pärast presidendiametit olen saanud selle valdkonnaga jälle oluliselt rohkem tegeleda. Olen kaasa löönud Rohetiigri tegemistes, korraldanud ümarlaudu ja arutelusid ning investeerinud mitmesse energiaidusse. Rääkimine on muidugi jätkuvalt oluline, kuid mis seal salata, käed sügelevad praktiliste väljakutsete järele,» kommenteeris Kersti Kaljulaid enda energeetikaalaseid teadmisi.

«Energiafirmades ideede põuda pole, seal käib elu täistuuridel, enamik neist mõtleb ka ekspordile kui majanduse mootorile. Eesti ühe mõjukaima ettevõtte nõukogus oma kogemuste jagamine on hea võimalus, et vähemalt osa energiast paisu tagant pääseks,» lisas ta.

Alexela nõukogus on lisaks Kersti Kaljulaidile Hans Pajoma, Andreas Laane, Priit Penjam ja Toomas Virro. Alexela juhatuses jätkavad lisaks Marti Häälele ettevõtte senine tegevjuht Aivo Adamson ja finantsjuht Karmo Piikmann. 

«Alexela astub järgmise sammu IPO suunas – kui aasta alguses korrastasime ja lihtsustasime kontserni struktuuri ning eristasime varasemast selgemalt erinevate valdkondade tegevused, siis nüüd on ka strateegiliste eesmärkide täitmiseks sobiv meeskond ja rollid paigas,» märkis Alexela vastne juhatuse esimees Marti Hääl.

Tänavu jaanuaris teatas Alexela Varahaldus kontserni struktuuri korrastamisest ja lihtsustamisest. Kontserni emaettevõtte Alexela Varahalduse ASi uueks nimeks sai AVH Grupp AS. Alexela AS keskendub energiaäri, Bestnet AS metallitööstuse ja B2G Grupp OÜ (varasem Alexela Group OÜ) keemiatööstuse arendamisele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles