Ettevõtja Indrek Kasela: väga ebatõenäoline, et Eestisse hakkavad investeeringud tulema (5)

PM Majandus
Copy
Indrek Kasela.
Indrek Kasela. Foto: Erik Prozes / Scanpix

PRFoodsi juht Indrek Kasela kritiseeris uue valitsuse otsust makse tõsta. Tema hinnangul minnakse avaliku sektori ülekulutamise kinnimaksmiseks erasektori kallale.

«Selleks, et avaliku sektori ülekulutamine kinni maksta, minnakse erasektori kallale. Väga tobe. Toetuste lõpetamine oleks pidanud algus olema,» teatas Kasela enda Facebooki kontol.

«Väga ebatõenäoline, et Eestisse hakkavad investeeringud tulema. Kui nii jätkame ja ei tunnista, et nii viimase kolme eelneva valitsuse lubadused kui maailmamajanduse olukord on tekitanud olukorra, kus on tegelikult ka vaja õhukest riiki, tuleb pikk kehv aeg,» kommenteeris Kasela.

Kaselale jääb arusaamatuks, kuidas valitsus oma lubadused suudab kinni maksta. «Kui pangad välja jätta, siis ei moodusta Eesti ettevõtete kasum midagi sellist, millest saaks Harjumaadki üleval pidada,» teatas ettevõtja.

PRFoods on Tallinna börsil noteeritud toidutöötlemisettevõte.

Valitsus plaanib makse tõsta

Uue valitsuse koalitsioonilepingus on kokkulepitud maksutõusud. Käibemaksu kahe protsendipunkti suurune tõus toimub 2024. aasta 1. jaanuaril, tulumaks tõuseb kahe protsendipunti võrra aga 2025. aasta 1. jaanuaril.

Lisaks on plaanis maksustada pakendite ja plasti kasutamist, mille eesmärk on vähendada pakendijäätmete teket.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles