Algaja aedniku baasvarustus oleneb aia eripärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

«Ühed korralikud oksakäärid peaksid kindlasti olemas olema, ükskõik kas tegemist on suure aiaga või ainult ridamaja väikse nurgaga,» märksi Hortese tootejuht Kersti Rannamäe, rääkides tööriistadest, mida on aednikul kindlasti vaja. Ühtede oksakääridega saab aias väga palju ära teha kogu hooaja jooksul.


Kui aias on viljapuud, peaks varustusse kuuluma ka saag. Kindlasti ka väike istutuskühvel, kobesti, üks korralik labidas, reha ja hark.

Fiskars Gardeni müügiesindaja Timo Hännikäineni sõnul vajab iga aed sõltuvalt oma eripärast erinevaid abivahendeid. Kuid on ka tööriistu, mida läheb alati vaja.

«Nii on aia rajamisel kindlasti tarvis näiteks labidat, reha ja istutustööriistu, nagu istutuskühvel, kobesti, hark, ning hiljem aia hooldamisel ka oksakääre, oksasaagi jms.»

Tänapäeval on aiad kolinud isegi betoondžunglisse ja paljudel korterielanikel on väikesed aianurgad rõdul. «Nemadki on ju omamoodi aednikud – ka neile kuluvad ära istutustööriistad ja oksakäärid,» ütles Häkkikäinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles