NÄDALA PERSOON Ardo Hansson: miskipärast eelistavad eestlased rahaga riskeerida (13)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Juba viienda peaministri majandusnõuniku Ardo Hanssoni sõnul pole üleilmset panganduskriisi põhjust karta. «Keegi pole kunagi täiesti valmis, aga see on väga väike tõenäosus, et midagi sellist juhtub,» ütleb ta.
Juba viienda peaministri majandusnõuniku Ardo Hanssoni sõnul pole üleilmset panganduskriisi põhjust karta. «Keegi pole kunagi täiesti valmis, aga see on väga väike tõenäosus, et midagi sellist juhtub,» ütleb ta. Foto: Madis Veltman

Euroopas ja Ameerikas varisesid märtsis kokku kaks suurt panka, Eesti majandus vangub hiiglasliku hinnatõusu käes. Kellelt veel küsida, kas meid ootab ees üleilmne majanduskriis, kui mitte Eesti Panga endiselt presidendilt Ardo Hanssonilt.

Kui temaga teisipäeva hommikul Stenbocki majas kohtume, on seal nii vaikne, justkui oleks riigi juhtimine pausile pandud. Hansson, kes on peaministri majandusnõuniku ametis, osutab, et eestlased on riskialtid ning usuvad pigem vabaturgu ja börsi, kus hind võib praegu küll madalam olla, aga ebasoodsate asjaolude kuhjudes väga valusalt vastu näppe anda.

Ardo Hansson, te olite Eesti Panga president, aga nüüd töötate Stenbocki majas. Mida te siin teete, kui ma küsida tohin?

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles