Reuters: Tesla töötajad jagasid klientide autodega salvestatud tundlikke pilte

PM Majandus
Copy
Tesla isejuhtimine on küll osaliselt olemas, kuid täieliku isejuhtimiseni tuleb teha väga suur tehnoloogiline hüpe. Elon Musk siiski lubab seda juba 2023. aasta jooksul.
Tesla isejuhtimine on küll osaliselt olemas, kuid täieliku isejuhtimiseni tuleb teha väga suur tehnoloogiline hüpe. Elon Musk siiski lubab seda juba 2023. aasta jooksul. Foto: Gillian Flaccus

Tesla töötajad piilusid klientide eraellu ja garaažidesse, kasutades omanike sõidukitesse sisseehitatud kaameraid, teatas Reuters neljapäeval.

Aastatel 2019 kuni 2022 levitasid mõned Tesla töötajad ettevõtte sõnumisüsteemis humoorikaid, šokeerivaid või lihtsalt eraellu tungivaid videoid, ütlesid üheksa endist töötajat uudisteagentuur Reutersile.

Teslad kasutavad kaameraid oma juhiabisüsteemide käivitamiseks, näiteks autopiloodi režiim, mis järgib sõiduradade jooni ja jälgib lähedalasuvate sõidukite liikumist. Sõidukitel on ka funktsioon Sentry Mode, mis on jälgimissüsteem, mille abil salvestatakse igasugune kahtlane tegevus pargitud auto läheduses.

Töötajad jagasid videoid autoõnnetustest, liiklusõnnetustest ja ka piinlikumatest hetkedest. Üks endine töötaja kirjeldas klippi, kus alasti mees kõnnib sõiduki juurde.

Samuti levitasid nad klippe omanike garaažide seest, eriti kui garaažis oli midagi märkimisväärset, ütles üks allikas Reutersile. Mõni aasta tagasi leidsid töötajad garaaži, kus oli valge Lotus Espirit 1970. aastate James Bondi filmist.

«See oli ausalt öeldes eraelu puutumatuse rikkumine. Ja ma olen alati naljatanud, et ma ei ostaks kunagi Teslat, pärast seda, kuidas nad neid inimesi kohtlesid,» ütles üks endine töötaja Reutersile.

Teine töötaja sõnas, et teda «häirib see, sest inimesed, kes autot ostavad, ei tea, et nende privaatsust ei austata. Me võisime näha neid pesu pesemas ja väga intiimseid asju tegemas. Me võisime näha nende lapsi.»

Tesla ütleb oma veebilehel, et nende kaamerasüsteem on «loodud algusest peale teie privaatsuse kaitsmiseks». Kaamera salvestusi jagatakse Teslaga ainult siis, kui omanikud seda soovivad, ütleb ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles