Enefit Poweri juhatuse liige lahkub Euroopa Liidu sanktsioonide tõttu ametist

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Power toodab elektrit põlevkivielektrijaamades.
Enefit Power toodab elektrit põlevkivielektrijaamades. Foto: Ilja Smirnov

Enefit Poweri juhatuse liige Pavel Onuchak, kes vastutab primaarenergia ehk kaevandamise ja logistika eest, lahkub juhatuse liikme ametist alates 7. aprillist ja jätkab tööd ettevõttes teisel positsioonil.

«Enefit Power lähtub oma tegevustes Euroopa Liidu liikmesriikides kehtivatest kokkulepetest ja nõuetest. Euroopa Liidu kümnes Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonipakett sisaldab nõuet, millest tulenevalt ei ole Venemaa kodanikel ja elanikel lubatud kuuluda selliste Euroopa Liidus registreeritud ettevõtete juhatusse, millel on elutähtis taristu või mis osutavad elutähtsat teenust,» ütles Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.

«Pavel Onuchak on kogenud ja tugev juht ning kaevandamise valdkonna kompetentne ekspert, mistõttu on ettevõte pakkunud talle võimalust jätkata tööd primaarenergia valdkonnas,» selgitas Vainola.

Enefit Poweri juhatus jätkab kolmeliikmelisena: lisaks Vainolale, kes on juhatuse esimees, kuuluvad juhatusse varahalduse eest vastutav Meelis Goldberg ja energia muundamise eest vastutav Arles Taal.

Onuchak töötab Eesti Energia kontsernis alates 1993. aastast ning on olnud Enefit Poweri juhatuse liige alates 2021. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles