Meta avalikustas tehisintellekti mudeli, mis suudab tuvastada esemeid piltidel

PM Majandus
Copy
Meta Platformsi logo.
Meta Platformsi logo. Foto: Yves Herman

Facebooki omanik Meta avaldas kolmapäeval tehisintellekti mudeli, mis suudab pildilt tuvastada objekte, vahendab Reuters.

Ettevõtte uurimisosakond ütles blogipostituses, et selle Segment Anything Model ehk SAM suudab tuvastada objekte piltidel ja videotes isegi siis, kui see ei ole neid esemeid treeningul kohanud.

SAMi abil saab objekte valida, klõpsates nendel või tuues neid teksti abil välja. Ühel näidisjuhtumil ajendas sõna «kass» kirjutamine tööriista tooma kasse mitmetel fotodel välja.

Suured tehnoloogiaettevõtted on reklaaminud oma tehisintellekti läbimurdeid pärast seda, kui Microsofti toetatud OpenAI vestlusrobot ChatGPT sai sügisel sensatsiooniks, käivitades investeeringute laine ja võidujooksu selle valdkonna domineerimise nimel.

Meta on vihjanud mitmetele funktsioonidele, mis kasutavad ChatGPT poolt populariseeritud genereerivat tehisintellekti, mis loob täiesti uut sisu, selle asemel et lihtsalt tuvastada või kategoriseerida andmeid nagu teised tehisintellektid, kuigi ettevõte ei ole veel toodet välja andnud.

Näiteks on Meta töödanud välja tööriista, mis tekitab tekstist sürrealistlikke videoid, ning teisel juhul loob lasteraamatutele illustratsioone proosast.

Tegevjuht Mark Zuckerberg on öelnud, et selliste loovate tehisintellekti abivahendite lisamine Meta rakendustesse on selle aasta prioriteet.

Meta kasutab juba praegu sisemiselt SAMi sarnast tehnoloogiat selliste tegevuste jaoks nagu fotode märgistamine, keelatud sisu modereerimine ning Facebooki ja Instagrami kasutajatele soovitatavate postituste kindlaksmääramine.

SAMi mudel ja andmekogum hakkab olema allalaadimiseks kättesaadav mittekaubandusliku litsentsi alusel. Kasutajad, kes laadivad oma pilte üles kaasasolevasse prototüüpi, peavad samuti nõustuma, et nad kasutavad seda ainult teaduslikel eesmärkidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles