Šveits kärbib Credit Suisse’i juhtkonna hüvitisi

Copy
Credit Suisse'i logo.
Credit Suisse'i logo. Foto: PIERRE ALBOUY

Šveitsi valitsus teatas kolmapäeval, et tühistab veel väljamaksmata boonused raskustesse sattunud panga Credit Suisse juhtidele ja vähendab ka nende vahetute alluvate hüvitisi.

Šveitsi valitsuse sõnul on see samm mõeldud selleks, et võtta arvesse tippjuhtkonna vastutust 167-aastase panga allakäigu eest.

Samuti teatas valitsus, et vähendatakse kahe järgneva tasandi töötajate boonuseid, mis hõlmab umbes 1000 töötajat, kes jäävad ilma umbes 50-60 miljonist Šveitsi frangist (50-60 miljonist eurost).

«Kõik Credit Suisse’i väljamaksmata muutuvtasu komponendid kuni 2022. aasta lõpuni tühistatatakse kõrgeima juhtkonna (juhatuse) jaoks ja vähendatakse 50 protsendi võrra juhtkonna astmel, mis jääb vahetult juhatusest allapoole, ja 25 protsendi võrra juhtkonna astmel, mis jääb juhatusest kahe astme võrra allapoole,» teatas valitsus avalduses.

«Selline eristatud lähenemine võtab arvesse kõige kõrgemate juhtide vastutust olukorra eest Credit Suisse'is,» kinnitas valitsus.

Samuti peab pank uurima, kas juba välja makstud boonuseid saab tagasi nõuda, ning andma sellest aru rahandusministeeriumile ja finantsregulaatorile FINMA.

Šveitsi pangandusseadus sätestab, et valitsus peaks kehtestama tasustamisega seotud meetmed, kui süsteemselt olulisele pangale antakse otseselt või kaudselt riigiabi.

Credit Suisse'ile anti 100 miljardit šveitsi franki likviidsusabi Šveitsi keskpanga poolt ja 9 miljardit dollarit UBS-i kahjude eest kaitsmiseks teatavate Credit Suisse'i varade müümisel.

Kõnealune otsus tehti päev pärast seda, kui Credit Suisse pidas oma viimase üldkoosoleku enne Šveitsi kahe suurima panga ühinemist, mis on kavas lõpule viia mõne kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles