Poola põllumajandusminister astus farmerite protestide tagajärjel tagasi

Copy
Poola farmerid protestivad, blokeerides tänava Szczecinis.
Poola farmerid protestivad, blokeerides tänava Szczecinis. Foto: Marcin Bielecki

Poola põllumajandusminister teatas kolmapäeval, et ta astub tagasi pärast põllumajandustootjate proteste Ukraina teravilja ekspordi pärast, mis nende sõnul langetab turuhindu.

 

Varssavi sõnul on nad palunud Euroopa Liidult abi, et leevendada Ukraina teravilja sissevoolu mõju Euroopa Liitu, kuna Venemaa väed piiravad Musta mere sadamatest väljuvat eksporti.

Põllumajandusminister Henryk Kowalczyk ütles aga, et ELi hiljutine ettepanek pikendada Ukraina teravilja tollimaksuvaba importi ajendas teda tagasi astuma.

«See näitab väga selgelt, et Komisjon ei täida seda põllumajandustootjate põhilist nõudmist,» ütles Kowalczyk ajakirjanikele, keeldudes samas vastamast küsimustele.

Tema tagasiastumine toimub samal päeval, kui Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi külastab Poolat, kus ta kohtub Poola ametnikega ja esineb Varssavi ajaloolises kesklinnas rahvahulga ees.

Poola peaministri Mateusz Morawiecki sõnul arutatakse kõnelustel teravilja ja muude põllumajandustoodete importi Ukrainast.

Poola on Ukraina üks kindlamaid liitlasi Venemaa vastu peetavas sõjas, kuid seal on tekkinud protestide laine talunike poolt, kelle sõnul ohustab Ukraina teravilja sissevool nende toimetulekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles