VIDEO JA BLOGI ⟩ Rahva ostujõud väheneb ja eelarvemiinus kasvab

PM Majandus
Copy

Majanduskeskkond on jahenenud, majanduse mõõdukas taastumine ei too leevendust riigi rahanduse olukorrale, tõdesid rahandusministeeriumi esindajad  kevadise majandus- ja rahandusprognoosi tutvustusel. 

Inflatsiooni tipp on küll seljataga, aga hüppeliselt kõrgem hinnatase ning intressimäärade tõus on vähendanud inimeste ostujõudu. Eelarvepuudujääk jääb sügavaks ja eelarvepuudujäägi suurenemise trendi pööramiseks on vaja poliitilisi otsuseid, lausus rahandusministeeriumi riigi rahanduse talituse juhataja Kadri Klaos prognoosi kokkuvõttes. 

Siinkohal tuleb arvestada, et rahandusministeerium lähtub prognoosis riigieelarve seadusest ehk paika pandud otsustest. Vahepeal kokku lepitut, näiteks kaitsekulude tõstmist 3 protsendini, prognoos ei arvesta. 

Kevadine majandus- ja rahandusprognoos annab otsustajatele ülevaate majanduses ja riigirahanduses toimuvast ning edasistest väljavaadetest. Seekordses prognoosis pööratakse rohkem tähelepanu riigirahanduse olukorrale ja pikaajalise vaatega seotud väljakutsetele.

Prognoosist andsid ülevaate rahandusminister Annely Akkermann, fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe ja riigi rahanduse talituse juhataja Kadri Klaos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles