SEB avaldas, kui palju makstakse üldjuhul elukindlustushüvitist

BNS
Copy
SEB pank Tallinnas.
SEB pank Tallinnas. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

SEB Life & Pension Baltic SE Eesti filiaal hüvitas eelmisel aastal enam kui 1,5 miljoni euro väärtuses elukindlustuse kahjusid, sealjuures kompenseeriti kõige rohkem õnnetustest põhjustatud ajutise töövõime kaotust, kuid suurimad hüvitised maksti välja kindlustatu surma korral.

«Kõige rohkem kahjuteateid esitati eelmisel aastal kergete traumade tõttu. Kõikide väljamakstud hüvitiste keskmine summa oli 1682 eurot. Võrdluseks – 2021. aastal oli keskmine 1409 eurot,» märkis SEB Life & Pension Baltic SE Eesti filiaali riskihindamise ja kahjukäsitluse osakonna juhataja Anu Meier pressiteates.

Sarnaselt üldise tervisestatistikaga olid Meieri sõnul kriitiliste haiguste ja surmajuhtumi hüvitiste puhul peamised põhjused pahaloomulised kasvajad ning südame-veresoonkonna haigused. Surmajuhtumite põhjused olid ka näiteks liiklusõnnetused või kukkumistest põhjustatud surmad.

Suurim hüvitis olid üle 100 000 euro

Keskmine hüvitis surmajuhtumi korral oli 13 600 eurot, suurimad väljamakstud hüvitised 121 000 ja 68 000 eurot. Kriitiliste haiguste keskmine hüvitis oli eelmisel aastal 3500 eurot.

2022. aastal registreeriti SEB Life & PensionBaltic SE Eesti klientidega 896 kindlustusjuhtumit. «Hüvitasime klientidele 95 protsenti kõikidest kahjujuhtumitest. Hüvitise maksmisest keeldumise peamine põhjus oli, et juhtum ei vastanud kindlustustingimustele – näiteks oli valitud õnnetusjuhtumikaitse, aga hüvitist taotleti haiguse eest,» lisas Meier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles