Märtsis sai rahatargemaks üle 7000 koolinoore

PM Majandus
Copy
Sularaha
Sularaha Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Märtsis oli taas rahatarkuse kuu, mille eesmärk on tõsta noorte oskust rahaga ümber käia. Tuleviku Tegijate eestvedamisel viisid pankade ja teiste organisatsioonide töötajad läbi 150 temaatilist külalistundi.

Rahatarkuse kuu kulminatsiooniks oli Eesti Pangaliidu virtuaalne rahatarkuse konverents 9.–12. klassi õpilastele, millest võttis osa üle 4000 noore.

«Enam kui 150 külalistunniga jõudsid oma ala tegijad viia rahatarkust rohkem kui 3000 õpilaseni. Peamiselt rääkisid külalisõpetajad noortele investeerimisest, säästmisest ja eelarve koostamisest,» ütles MTÜ Tuleviku Tegijad tegevjuht Teibi Torm. «Rahatarkuse külalistundide tagasiside oli väga positiivne, mis kinnitab, et noortel on huvi saada rahatargemaks.»

Külalistunde andsid Swedbanki, SEB, LHV, Luminori, Bigbanki, Coop panga, rahandusministeeriumi, Eesti Panga jt organisatsioonide inimesed.

Kõige aktiivsemad koolid olid Gustav Adolfi gümnaasium, Tallinna Järveotsa gümnaasium ja Tallinna Mustamäe gümnaasium. Tuleviku Tegijate platvormi kaudu toimusid külalistunnid 56 koolis Harjumaal, Tartumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Põlvamaal, Raplamaal, Saaremaal, Võrumaal, Valgamaal, Viljandimaal.

Swedbank oli aktiivne koolitaja

Swedbank seadis eesmärgiks anda märtsis 100 külalistundi – kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. «Saja külalistunnini jõudmisel oli lisamotivatsiooniks see, et iga antud tunni eest annetas pank 10 eurot Tuleviku Tegijatele,» sõnas Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse ekspert Mari-Liis Jääger.

Külalistund on tema sõnul hea võimalus tunnetada, kuidas noored maailma tajuvad, mõtlevad ja mis neile huvi pakub.

«Sel korral üllatusin laste suurtest unistustest, näiteks kuuenda klassi lapsed koguvad raha metsatüki ostuks, et Eestis metsa maha ei võetaks, üks teine klass soovis loomade varjupaika Saaremaale,» lisas Jääger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles