Viljandi firma peab enda päästmiseks börsilt põgenema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi tänavatel on isejuhtivad autod sõitnud mitu aastat ning
ettevõttel on eriluba, mis annab võimaluse neid liikluses katsetada.
Viljandi tänavatel on isejuhtivad autod sõitnud mitu aastat ning ettevõttel on eriluba, mis annab võimaluse neid liikluses katsetada. Foto: Elmo Riig

Viljandis isejuhtivat autot arendav Clevon peab vajamineva 20 miljoni euro leidmiseks järgmise kahe nädala jooksul meelitama vähemalt osa väikeinvestoreid oma aktsiatega uude ettevõttesse. Siis saab 90 töötajaga ettevõte lahkuda börsilt ja otsida tegevuse jätkamiseks lisaraha.

Alates reedest kolme nädala vältel kutsub Clevon väikeinvestoreid üles vahetama börsilt ostetud Clevoni aktsiaid Clevon Investorsi aktsiate vastu. Väikeaktsionäre on ettevõttel 6000 ja nende käes on 12 protsenti ettevõttest. Selleks et Clevon saaks börsilt lahkuda, on tal vaja uude firmasse meelitada vähemalt kaks protsenti väikeinvestorite aktsiatest.

Aasta eest Tallinna börsi lisanimekirja pääsenud Clevonile osutus aktsiatega vabalt kauplemine ebamõistlikuks, sest riskikapitalistid ei ole nõus oma raha paigutama ettevõttesse, mis on vabalt kaubeldav ja peab töötama kõiki finantsotsuseid avalikustades. «Börs takistab kiiret kasvu,» nentis Clevoni juht Arno Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles