Punane Rist teatas 1500 töökoha koondamisest rahanappuse tõttu

Copy
Rahvusvahelise Punase Risti Komitee peakontor Genfis.
Rahvusvahelise Punase Risti Komitee peakontor Genfis. Foto: DENIS BALIBOUSE

Punane Rist teatas teisipäeval, et koondab tuleval 12 kuul 1500 töökohta, et vähendada kulusid rahanappuse tingimustes.

Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) teatel sunnib humanitaarabi eelarvete eeldatav vähenemine tuleval kahel aastal organisatsiooni märkimisväärseid kärpeid tegema.

«ICRC peab olema kaalutletum jõupingutuste suunamisel programmidele ja kohtadele, kus meie mõju saab olla suurim, vastavalt meie mandaadile pakkuda elusid päästvat abi ja kaitseteenuseid inimestele, kes elavad relvakonflkti ja vägivalla tingimustes,» seisis avalduses.

Genfis baseeruva organisatsiooni teatel kiitis selle nõukogu 30. märtsil heaks 430 miljoni Šveitsi frangise (433,5 miljoni eurose) kulude kärpmise kuni 2024. aasta alguseni.

Ehkki kärbete täpsed üksikasjad ja ajakava ei ole veel selge, teatas ICRC, et on selge, et tuleval 12 kuul koondatakse maailmas umbes 1500 töökohta.

Kärped tähendavad, et vähemalt 20 praegusest 350 asukohast maailmas suletakse, nentis ICRC ja lisas, et samuti seisab ees «osa meie programmide vähendamine ja sulgemine».

Organisatsiooni teatel ei ole selge, kui paljud humanitaarabi saavad inimesed kärbete tõttu nüüd abist ilma jäävad.

Punasel Ristil on 20 000 töötajat enam kui sajas riigis.

ICRC taotles doonoritelt oma tegevuse jaoks tänavu 2,8 miljardit Šveitsi franki. Nüüdseks on eelarve kahandatud kahele miljardile frangile, kuid organisatsioon rõhutas, et vajab doonoritelt endiselt märkimisväärset abi, et tänavuste humanitaarabioperatsioonide kulu katta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles