Bill Gates ei pea tehisintellekti arendamise peatamist mõistlikuks (1)

PM Majandus
Copy
Microsofti asutaja Bill Gates.
Microsofti asutaja Bill Gates. Foto: Julia Nikhinson

Petitsioon tehisintellekti arendamisele moratooriumi kehtestamiseks kogus üle tuhande allkirja. Microsofti asutaja Bill Gates usub, et arendamise peatamine oleks praktikas probleemne.

 

Microsofti asutaja Bill Gates ütles intevjuus Reutersile, et nõudmised tehisintellekti arengu peatamiseks ei lahenda ees seisvaid väljakutseid. Gatesi sõnul oleks targem keskenduda sellele, kuidas tehisintellekti arenguid kõige paremini ära kasutada, sest on keeruline mõista, kuidas paus võiks globaalselt toimida.

«Ma ei usu, et ühelt konkreetselt grupilt pausi palumine lahendab probleeme,» ütles Gates esmaspäeval. «On selge, et need asjad toovad tohutut kasu... me peaksime aga tuvastama keerulised valdkonnad.»

Ta ütles intervjuus samuti, et mis tahes pausi üksikasju oleks keeruline jõustada.

«Ma ei saa tegelikult aru, kes nende arvates võiks tegevuse peatada ja kas kõik maailma riigid oleksid nõus seda tegema ja miks,» ütles ta. «Aga selles valdkonnas on palju erinevaid arvamusi.»

Tema intervjuu Reutersile toimus pärast eelmisel nädalal avaldatud avatud kirja, mille allkirjastasid Elon Musk ja üle 1000 tehisintellekti eksperdi, milles nõuti kiiret pausi süsteemide arendamisel, mis on võimsamad kui Microsofti toetatud OpenAI uus GPT-4, mis suudab näiteks pidada inimesesarnaseid vestlusi, koostada laule ja teha kokkuvõtteid pikematest dokumentidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles