Päästeameti uus juht: päästjate palk peaks olema üle 2000 euro (2)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Päästeameti juht Margo Klaos.
Päästeameti juht Margo Klaos. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Päästeameti uus juht Margo Klaos ütles Vikerraadios, et päästjate palk peaks olema 1,2 kordne Eesti keskmine palk, ehk 2022 eurot.

«Arvestates seda riski ja seda, mis tingimustes need inimesed peavad töötama, siis 1,2 Eesti keskmist palka on see, millised selles sektoris peavad palgad olema,» ütles Klaos.

Keskmine brutopalk on statistikaameti viimastel andmetel 1685 eurot. Päästetöötaja minimaalne palk on alates käesoleva aasta algusest 1631 eurot.

Tema sõnul on viimastel aastatel palgad päästeametis kasvanud, kuid eesmärk on töötajate palku veelgi tõsta. «Ma kindlasti jätkan sellega, et palgad oleksid konkurentsivõimelised,» ütles Klaos.

Viimastel aastatel on sagenenud suitsuandurite puudmine

Lisaks rääkis Klaos saates, et päästeameti kodukülastatusel on näha, et paljudel inimestel puuduvad kodus suitsu- ja vigugaasiandurid, ehkki mõlemad on juba aastaid kohustuslikud. Kui andurid kohustuslikuks tehti, hakkasid inimesed neid sagedamini kodusesse paigaldama, kuid viimastel aastatel esineb taas rohkem juhtumeid, kus andureid pole. «Pilt on taas oluliselt halvemaks läinud,» ütles Klaos. Suitsuanduri puudumine on kaasa toonud inimeste hukkumise tulekahjudes.

Klaos asus päästeameti juhiks aprilli alguses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles