Coop Panga soodsad hoiuseintressid kasvatavad hoogsalt klientide raha

Coop Pank AS
Copy
Foto: Coop Pank AS

Euribori järsk tõus on ühelt poolt kergitanud laenumakseid, ent teisalt tõstnud omajagu tähtajaliste hoiuste intresse. Rahvusvahelise haardega juhtimiskonsultatsiooniettevõtte Civitta Eesti tegevjuht Triin Andresson nendib, et Coop Pank oli esimene, kes eelmise aasta lõpus hakkas pakkuma hoiustele kõrgemat intressi ning Civitta kasutas kohe võimalust oma raha teenima panna.

Civitta Eesti kasutab Coop Panka vabade vahendite hoiustamiseks. «Nad pakuvad teiste pankadega võrreldes kõrgemaid hoiuseintresse ning lisaks hoiustamisele oleme loonud Coop Panka erinevate Euroopa Komisjoni poolt rahastatud projektide kontod, et projekte ellu viia,» selgitab Andresson. «Meie eesmärk on toetada organisatsioone nii era- kui avalikus sektoris, Eestis ja ka kaugemal. Oleme tegutsenud Eestis 20 aastat ning tänu meie juhtkonna julgusele suurelt mõelda oleme kasvanud Eestist välja 18 riiki ja laienemine on plaanis edaspidigi.»

Ta lisab, et kliendina meeldib neile Coop Panga personaalne lähenemine. «Nendega on suhtlus alati isiklik ja kiire ning me kanname samu väärtusi, soovides toetada ettevõtete ja organisatsioonide arengut. Oluline on, et meie kliendihaldur on alati kättesaadav ning kõik küsimused lahendatakse kohe. Usaldusväärne suhe teeb protsessid lihtsaks ja kiireks.»

Vaata ka videot, kus Civitta tegevjuht Triin Andresson räägib ettevõtte tegemistest lähemalt. 

Ettevõtte koostööpartneriteks on juhid ja otsustajad. «Aitame teha riigil paremaid poliitikaid ja ettevõtetel luua pinnas arenguks, mis toetaks nende majanduslikku kasvu. Lisaks tahame olla tööandja, kus iga töötaja saab kiiresti areneda, palju õppida ning ennast teostada,» tutvustab Civitta Eesti juht. «Tänapäeval on ettevõtlusega alustamiseks soodsad võimalused – tugiprogrammid ja erinevad toetused. Soovitan ikka ettevõtjatel teha korralikku kodutööd, et olla turu ja võimalustega maksimaalselt kursis.»

Hoiustest on saanud muudele rahapaigutustele tõeline konkurent

Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse juht Erje Mettas nendib, et tõepoolest on tähtajaliste hoiuste turule naasnud konkurents, mis muudab hoiustamise taas tõsiseltvõetavaks alternatiiviks muude rahapaigutuste kõrval. Pole ka ime, sest veebruari lõpu seisuga olid Eesti pankades tähtajaliste hoiuste intressimäärad aastatagusega võrreldes umbes kolm korda kasvanud ning ulatusid parimate pakkumiste puhul juba üle 3 protsendi.

Mettas selgitab, et hoiuste nõudluse tõusu põhjusi tuleb otsida pankadevahelise rahaturu intressimäärade suurenemisest, millest tuntuim on euribor. «Hoiuseintressid sörgivad alati mõningase viivitusega keskpankade ja rahaturgude intressidel sabas. Kui vahepeal langesid keskpankade intressimäärad miinusesse, sai võimalikuks kurioosne olukord, kus mitmed Euroopa suuremad pangad arvestasid ka oma klientide hoiustele miinusintressi ehk sisuliselt tuli äriklientidel raha pangas hoiustamise eest peale maksta,» räägib ta. Kasvukursil Eesti kodumaised pangad olid hoiuste kaasamisest huvitatud ka sel ajal ning eristusid välismaistest pankadest, makstes hoiustele ka toona positiivset intressi.

Tähtajalise hoiustamise vastuargumendina kõlab kõige sagedamini võrdlus inflatsiooninäitajatega, kuid täna on kuni üheks aastaks raha tähtajalisele hoiusele paigutades suur võimalus teha inflatsiooni seisukohast tark valik. Isegi kui hoiuseintress inflatsiooni ikkagi ei löö, aitavad nii lühikeseks kui ka pikaks ajaks paigutatud deposiidid inflatsioonile vastu seista. Ettevõtjates tekitab vahel tähtajaliste hoiuste osas kõhklusi soovimatus oma raha nii-öelda lukku panna, kuid tegelikult saab hoiuse jagada mitmeks väiksemaks ning kasutada erineva pikkusega hoiuseperioode. Ja kui raha tähtajaliselt paigutamine pole siiski plaanis, maksavad finantsasutused, eelkõige hoiuste kaasamisest rohkem huvitatud kohalikud pangad märkimisväärset intressi juba ka nõudmiseni hoiustelt ehk arvelduskonto jäägilt.

Pole mõtet lasta täna rahal tulu teenimata seista – soovitan võrrelda erinevate pankade tingimusi ning leida endale sobivaim finantspartner!

Copy
Tagasi üles