Putin Tuulas: Venemaa-vastased sanktsioonid on siin selleks, et jääda (1)

Erkki Erilaid
Copy
Vladimir Putin 4. aprillil Tulazheldormaši masinatehases.
Vladimir Putin 4. aprillil Tulazheldormaši masinatehases. Foto: Ramil Sitdikov

Tuulas täna ettevõtteid külastanud Venemaa president Vladimir Putin nentis, et lääne poolt riigile kehtestatud sanktsioonid jäävad kehtima veel pikaks ajaks.

Putin märkis, et paljud kodumaised tööstusharud sattusid «sanktsioonide blokaadi epitsentrisse», kui lääneriigid otsustasid kaubandus-, majandus- ja koostöösuhted järsult katkestada, vahendas uudisteagentuur TASS.

President leidis, et seetõttu on vaja välja töötada meetmed riigi suveräänseks arenguks pikemas perspektiivis. «Me kõik mõistame, et sanktsioonid on siin selleks, et jääda, nii et koos imporditud tehnoloogiate ja toodete asendamise oluliste meetmetega on vaja pikaajalisi reforme, mis on suunatud riigi arengu strateegilistele eesmärkidele,» ütles ta pärast Tuula külastust Vene riiginõukogu presiidiumi koosolekul.

President tsiteeris lisaks ka varem teisipäeval külastatud Tulazheldormaši tehase ühe juhi arvamust, kes olevat ütelnud, et ettevõte «oli sunnitud üle minema impordi asendamisele valdkondades, millele varem polnud mõelnud».

«See fraas on võtmetähtsusega – ettevõtet sunniti. Ma arvan, et kui meid poleks sunnitud, poleks me seda kunagi teinud,» nentis Putin. Ülemkogul tegi ta lisaks ettepaneku arutada Venemaa tööstuse arengut ja tööstuspotentsiaali, võttes arvesse välist survet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles