Google asub kulusid kokku hoidma: löögi all on töötajatele mõeldud sülearvutid ja klammerdajad

PM Majandus
Copy
Kontoritarbed. Pilt on illustratiivne.
Kontoritarbed. Pilt on illustratiivne. Foto: Mizuno K / Pexels

Google'i finantsjuht Ruth Porat teatas hiljuti töötajate saadetud e-kirjas, et ettevõte asub töövahendite pealt kokku hoidma, kirjutab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Porat teatas, et firma vähendab töötajate firma kulul saadavate treeningtundide arvu ning vähendab töövahendite, näiteks sülearvutite ja klammerdajate, väljavahetamise sagedust.

Ta kirjutas e-kirjas, et tegemist on suurte ja mitu aastat kestvate jõupingutustega. «Oleme siin varem olnud. 2008. aastal kasvasid meie kulud kiiremini kui tulud. Tõhustasime masinate kasutust, vähendamise kinnisvarainvesteeringuid ja pingutasime püksirihma,» teatas Porat.

CNBC andmetel piiratakse töötajate arvu, kes saavad kontoris teipi kasutada. Google'i pressiesindaja seda ei kinnitanud ning teatas, et klammerdajaid ja teipi pakutakse jätkuvalt kogu ettevõttes, kuid ei täpsustanud üksikasju.

Kuid töötajatele saadetud teates vihjatakse, et kontoritarvete pealt hakatakse siiski kokku hoidma. «Kui vajate klammerdajat või teipi, saab administraatorilt neid laenata,» märkis ettevõtte esindaja.

Kasutusele tulevad soodsamad sülearvutid

Uued tööks vajaminevad sülearvutid soetatakse tulevikus soodsamate hulgast. Töötajatele hangitakse varasema MacBooki asemel Chromebooki arvutid. Uus kord ei kehti inseneridele, kes saavad endiselt kallimad arvutid.

Google teatas jaanuaris, et kaotab 12 000 töökohta, mis moodustab umbes kuus protsenti firma tööjõust, kuna müügitulu kasv on aeglustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles