Dokobitiga muutuvad tüütud digiallkirjastamised kiireks, mugavaks ja turvaliseks

Dokobit UAB
Copy

Dokumentide digiallkirjastamine on aeganõudev tegevus, sest dokument tuleb selleks arvutisse laadida, allkirjastada ja e-kirjaga edasi saata. Dokobit võimaldab teha kõik need toimingud mugavalt ühes kohas: dokumente üles laadida, digiallkirju anda, teistelt allkirju koguda ja dokumentide staatust jälgida. Eriti kasulik on Dokobit neile, kes allkirjastavad tihti suurel hulgal lepinguid klientide, töötajate või äripartneritega.

Dokobiti portaalis käib allkirjastamine väga lihtsalt: esmalt tuleb portaali üles laadida dokument ja lisada vajalikud osapooled, kes saavad automaatselt teavituse allkirjastamist või kinnitust vajava dokumendi kohta. Allkirjastada saab igaüks talle sobiva digitaalse identiteedi vahendiga. Soovi korral on võimalik hõlpsalt jälgida dokumendi staatust, nähes kõiki sellega tehtud toiminguid.

Dokumendi omanik saab ka määrata allkirjastamise tähtaja ning siis saadab portaal 24 tundi enne tähtaja saabumist automaatse meeldetuletuse neile, kes pole veel dokumenti allkirjastanud. Seega ei ole vaja inimesi enam allkirjade kättesaamiseks ükshaaval taga ajada. Samuti on võimalik määrata, mis järjekorras dokument lisatud osapoolele kinnitamiseks või allkirjastamiseks nähtavaks muutub. Ja sujuvamaks koostööks kolleegidega saab lisada ka nemad portaali kasutajaks, andes vastavalt vajadusele igaühele õigusi dokumentide vaatamiseks või nendega töötamiseks.

Kuna portaali on üles ehitatud väga lihtsalt ja kasutajasõbralikult, ei vaja selle kasutamine eraldi väljaõpet. Samas saab kõigi küsimuste ja muredega julgelt pöörduda Dokobiti eestikeelse kasutajatoe poole kasutajatugi@dokobit.com.

Võimaldab piiriülest allkirjastamist ka videotuvastuse teel

Väga mugavaks lahenduseks on Dokobiti pakutav võimalus allkirjastada dokumente piiriüleselt. Portaalis on toetatud erinevad Euroopa Liidus aktsepteeritud digitaalse identiteedi vahendid ning peale selle toetab Dokobit videotuvastuse teel allkirjastamise võimalust. See tähendab, et allkirja saavad anda ka need inimesed, kellel puudub allkirja andmise võimekusega digitaalse identiteedi vahend.

Videotuvastusel põhineva allkirja andmiseks läheb vaja vaid nutitelefoni, isikut tõendavat dokumenti ja internetiühendusega arvutit.

Lisaks pakub Dokobit näiteks võimalust allkirjastatud dokumente valideerida ehk siis nendel olevate allkirjade kehtivust kontrollida. Dokobit on Baltikumi esimene kvalifitseeritud usaldusteenuse pakkuja digiallkirjade ja -templite valideerimiseks.

Dokobiti portaal võimaldab hoida kõik allkirjastatud failid turvalises keskkonnas, kus need on ligipääsetavad ainult selleks volitatud isikutele. Samal ajal teame kõik, et tundliku sisuga failide e-kirja teel vahetamine ei ole turvaline lahendus, kuna sellega kaasneb andmete lekkimise oht. Samuti pole mõistlik e-kirja teel saadud faile arvutis hoiustada, sest kui arvutiga peaks midagi juhtuma, võib olulistest dokumentidest ilma jääda. Dokobitiga on dokumentide hävimine välistatud, sest need on alati kindlas kohas. Lisaks on Dokobit kindlustatud ametialase vastutuskindlustuse, andmelekke ja küberrünnete vastu kuni miljoni euro ulatuses.

www.dokobit.ee

Copy
Tagasi üles