WWE ja UFC ühinevad 21 miljardi dollari suuruseks meelelahutushiiglaseks

PM Majandus
Copy
UFC võitlus venelase Khabib Nurmagomedovi ja iirlase Conor McGregori vahel.
UFC võitlus venelase Khabib Nurmagomedovi ja iirlase Conor McGregori vahel. Foto: John Locher

Showmaadlusfirma World Wrestling Entertainment ühineb Endeavor Groupi omanduses oleva MMA organisatsiooniga UFC, et moodustada uus, börsil noteeritud meelelahutusgigant, mille väärtus on umbes 21 miljardit dollarit, teatasid ettevõtted esmaspäeval.

Tehing ühendab kaks suurimat nime maadluses ja meelelahutuses ning lõpetab WWE kuu aega kestnud müügiprotsessi, mida juhib selle kaasasutaja ja tegevjuht Vince McMahon, kes jaanuaris naasis ettevõtte juhatusse, vahendab Reuters.

«See on ainulaadne võimalus ühendada kaks juhtivat spordi- ja meelelahutusettevõtet,» ütles Endeavori tegevjuht Ari Emanuel.

Uues ettevõttes jääb enamusosalus Endeavorile 51% ulatuses, samas kui ülejäänud osa kuulub WWE investoritele. Tehingu kohaselt panustavad UFC ja WWE uude ettevõttesse ka raha, nii et selle käsutuses on ligi 150 miljonit dollarit.

Kokkulepe väärtustab iga WWE aktsiat 106 dollariga, mis tähendab 16% suurust hinnalisa võrreldes ettevõtte reedese hinnaga ja annab WWE-le 9,3 miljardi dollari suuruse väärtuse.

WWE aktsiad langesid esmaspäeva õhtuse seisuga 4,7% ja Endeavori aktsia langes 5,7% ehk mõleva firma investoritele pole uus tehing just väga meelepärane.

Endeavori sõnul rakendatakse uue ettevõtte puhul sama tegevuskava, mida kasutati maailma suurima võitluskunstiorganisatsiooni UFC puhul, parandades äritegevuse tõhusust, pidades läbirääkimisi tulusate meediatehingute üle ja sõlmides litsentseerimislepinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles