Mitte ainult toidukuller: inimesed kasutavad Wolti sekspoe tellimuste täitmiseks

PM Majandus
Copy
E-poest saab valida just oma vajadustele sobiva sekslelu ning lasta selle platvormiteenuse pakkujal diskreetselt koju tuua.
E-poest saab valida just oma vajadustele sobiva sekslelu ning lasta selle platvormiteenuse pakkujal diskreetselt koju tuua. Foto: Shutterstock

Sekspoed on toidupoodide kõrval Wolti kullerite suurklient, kelle kaudu tellivad inimesed omale kauba koju.

«Mingil põhjusel ei taha inimesed ka tänapäeval, et neid nähtaks näiteks sekspoodi sisenemas või sealt väljumas ja platvormidelt tellides saab need ostud nii-öelda salaja teha,» Wolt Baltikumi juht Liis Ristal.

Ristali sõnul räägitakse sellest küll vähe, aga ka anonüümsuse aspekt on platvormilt tellides oluline.

Põnevamate toodetena toob ta välja kondoomid, rasedustestid ja sperma kontsentratsiooni kiirtestid. Nende kõrval tellitakse ka ehituskaupasid, sealhulgas ketassaage, aga ka patareisid ja laadijaid või sukkpükse.

Kojuveoplatvormid on saanud eestlaste jaoks igapäevasteks abivahenditeks. Võrreldes eelmise aastaga on mitmekordselt kasvanud just jae- ja toidukaupluste tellimuste arv ja platvormidelt tellitakse neid kaupu igal nädalal. Kõige populaarsemad ongi just toidupoed.

On olnud ka olukordi, kus on tellitud nii suurtes kogustes jääd ja vett, et nende kohaletoomiseks peab kuller mitu korda käima või toobki mitu kullerit kauba kohale. Näiteks ei ole midagi uut, kui korraga tellitakse 50 pakki jääd, 100 pudelit vett või 50 pakki piima. Tavaliselt teevad selliseid tellimusi restoranid.

Ristali arvates on jae- ja toidukaupade tellimuste arv kasvanud ning kasvab veelgi eelkõige neljal põhjusel.

«Kõige levinum on olukord, kus midagi on külmkapis ootamatult otsa saanud või unustati see poest hoopiski osta. Teine põhjus on kiired lahendused erinevatele probleemidele, näiteks jõuad tööle ja sukkpüksid on katki. Tihti juhtub ka seda, et tähtpäev on meelest läinud, näiteks töökaaslase sünnipäev, ja vaja on viimase hetke kinki. Viimase, aga mitte vähem olulisena tõstaks esile juba mainitud anonüümsuse aspekti ehk inimene ei soovi teatud poodidesse siseneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles