Martin Villig: Bolti teenuste kasutamine Ukrainas kasvab

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Bolt toidukuller. Pilt on illustratiivne.
Bolt toidukuller. Pilt on illustratiivne. Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Bolti kaasasutaja Martin Villig ütles Äripäeva raadiole, et ettevõtte teenused on Ukrainas nüüdseks taastatud ja nende kasutamine on kasvutrendis.

«Alguses oli muidugi kõigile šokk ja teadmatust oli palju,» ütles Villig. Ta sõnas, et esimesel sõjanädalal pakkus Bolt oma sõite tasuta, et Ukrainat aidata.

Nüüd on nad järk-järgult oma teenused taastanud, sest sõjarindest kaugemal olevad inimesed üritavad oma tavapärast elu jätkata. «Vahepael on õhuhäired, aga tundub, et inimesed proovivad oma elu elada ja meie teenused on nüüd taastunud,» kirjeldas Villig. Ta tõdes, et mahud siiski on väiksemad kui enne sõda, kuid taksosõitjate ja toiduveo teenuse kasutamine on tõusutrendis.

Eestist vaadates tundub olukord hullem

Villig, kes ise praegu Ukrainas viibib, ütles, et talle tundub, et Eestist vaadates on hirm ja teadmatus seal toimuva sõja suhtes suurem. Tema sõnul on piirilt Kiievisse sõites mõne koha peal näha, kus on pommitatud maju, kuid muid märke sõja kohta on vähe.

«Loomulikult on sõda kõigil kuklas ja oma näha erinevaid sõjaväemasinaid liikumas, aga kui linnas ringi käia, siis tundub, et suur hulk inimesi proovivad selles keerulises olukorras hakkama saada ja oma igapäevaelu elada,» sõnas ta.

«Loomulikult eesliinil on see olukord hoopis teistsugune,» lisas Villig.

Villig on Ukrainas, sest liitus ettevõtja Ragnar Sassi ettepanekuga viia riiki annetatud autod. Sõidukeid kasutatakse nii inimeste evakueerimiseks kui ka sõjategevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles