Algas Modera aktsiate avalik pakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juht Raido Toonekurg.
Modera juht Raido Toonekurg. Foto: Raul Mee

Tänasest järgmise nädala reedeni toimub Eesti päritolu rahvusvahelise automüügitarkvarafirma Modera aktsiate teine avalik pakkumine, pakkumisele läheb vähemalt 120 000 aktsiat, ühe aktsia hind ulatub 4,5 euroni.

«Poolteist aastat tagasi toimunud börsile tulek andis meile korraliku hoo, selle mõju kestab tänaseni. Nüüd soovime astuda järgmise sammu ning kaasata täiendavat raha Skandinaavias laienemiseks,» märkis Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.

«Lähima kolme aasta jooksul plaanime oma käivet kolmekordistada ning kasvada Läänemere piirkonnas TOP 3 ettevõtteks,» lausus Toonekurg.

«Oleme oma varem antud lubadused täitnud ja ületanud. Kui autoturg on paaril viimasel aastal langenud, siis meie oleme kasvanud – see näitab meie ärimudeli tugevust ning autotööstuse digitaliseerimise ja tõhusamaks muutumise vajadust,» ütles Toonekurg.

31. märtsil aktsionäride üldkoosolekul kinnitatud otsuse järgi läheb 3.–14. aprillini toimuvale avalikule pakkumisele 120 000 Modera lihtaktsiat, täiendava huvi korral on emitendil õigus aktsiate arvu suurendada. Ühe aktsia hind on 4,5 eurot, pakkumise maht ulatub 540 000 euroni. Pakkumise tulemused plaanib ettevõte avalikustada 17. aprillil, uute emiteeritud aktsiate eeldatav esimene kauplemispäev Tallinna börsi alternatiivturul on 2. mail.

2021. aasta oktoobris toimunud Modera aktsiate esmane avalik pakkumine märgiti üle, ettevõte kaasas 1700 investorilt ligi kaks miljonit eurot. Modera muutis vabalt kaubeldavaks viiendiku oma aktsiatest ning otsustas kasutada aktsiate arvu suurendamise võimalust ja jaotada investoritele kavandatust enam, kokku 301 000 aktsiat.

Möödunud aastal saavutas Modera tulude 51 protsendi suuruse kasvu, ettevõtte tulud ulatusid 1,63 miljoni euroni. Selle aasta märtsis teatas Modera, et saavutab kasumlikkuse varem kui planeeritud – järgmise aasta asemel selle aasta lõpuks. Algselt plaanitud 635 000-eurose kahjumi asemel plaanib Modera selleks aastaks 365 000 euro suurust kasumit. Samuti ületab ettevõte oma käibeprognoosi, mis hinnanguliselt jõuab aasta lõpuks 2,78 miljoni euroni.

Automüügi tarkvara ettevõte Modera pakub tehnoloogilist platvormi, mille kaudu ühendatakse autotootjad, maaletooja, edasimüüjad ja kliendid. See võimaldab muuta automüügi digitaalseks ning jälgida kogu protsessi tehasest kliendini. Praeguseks tuleb Moderale jooksvat tarkvara renditulu 14 riigist.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 73 900 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub 2,44 miljardi euroni. Eestis on ettevõte saavutanud 60-protsendilise turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswagen, Renault, BMW, Mini, Ford, Nissan, Kia, Fiat, Jaguar, Land Rover, Jeep, Volvo, Mazda ning Mercedes-Benzi maaletoojad ja edasimüüjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles