Iute emiteeris täiendavalt 40 miljoni euro eest võlakirju

BNS
Copy
IuteCrediti kontor Skopjes
IuteCrediti kontor Skopjes Foto: IuteCredit

Eesti finantstehnoloogia ettevõte Iute Group viis läbi eduka lisaemissiooni 2021/2026 eurovõlakirjadele 40 miljoni euro ulatuses, täiendava emissiooni tulemusena on Iutecrediti 2021/2026 eurovõlakirjade kogumaht 115 miljonit eurot.

Ühe võlakirja hind on 96,5 eurot ning aastatootlus kuni lunastamiseni on 12,3 protsenti, teatas ettevõte. «Finantsturud on surve all ja intressimäärad on võrreldes 2019. aastaga oluliselt tõusnud. Seetõttu on 2023. aasta märtsis 40 miljoni euro kaasamine 12,3 protsendiga märk sellest, et oleme midagi teinud õigesti nii oma investoritega kui ka oma sadade tuhandete lõppklientidega Balkani riikides,» leiab Iute Groupi juht Tarmo Silla.

23,3 miljoni euro väärtuses uusi võlakirju märkisid Frankfurdi börsil 2019. aastal emiteeritud ja selle aasta augustis aeguvate võlakirjade omanikud, kes said aeguvad võlakirjad vahetada uute vastu.

Uued võlakirjad, mis allokeeritakse investoritele, kantakse eeldatavalt väärtpaberikontodele 6. aprillil. Uued võlakirjad võetakse eeldatavalt kauplemisele Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas ning Frankfurdi börsi reguleeritud turul. Esimene kauplemispäev Frankfurdi börsil on eeldatavasti 6. aprillil ja Nasdaq Tallinna börsil 10. aprillil.

Tagatud eelisvõlakirja nimiväärtus on 100 eurot ning lunastamistähtaeg 2026. aasta 6. oktoober. Intresse tasutakse iga poole aasta tagant. Tagatud eelisvõlakirjad on registreeritud Clearstream Banking S.A. CSDs, Luksemburgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles