Saunumi märtsi käive enam kui kahekordistus

BNS
Copy
Saunumi keris.
Saunumi keris. Foto: Saunum

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ, Saunum Saunas North America OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud märtsikuu müük keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehitusest ulatus 429 100 euroni, aasta tagasi oli käive aga 200 800 eurot.

Eelmise kuu müügitulust oli keriste ja keristelisade müük 383 200 eurot, saunaehituse müük 45 900 eurot, teatas Saunum börsile.

«Märtsi müügiga ületasime esmakordselt ettevõtte ajaloos 400 000 euro lävendi. Tarnisime kokku 13 erinevasse riiki ning ekspordimaht moodustas kogumüügist ligikaudu 80 protsenti. Lisaks sõlmisime ettevõtte jaoks kaks väga olulist ekspordilepingut. Ühe Ameerika Ühendriikides USA ja Kanada turu teenindamiseks ning teise Prantsusmaa edasimüüjaga,» märkis Saunum Groupi juhatuse liige Henri Lindal.

Samas oli tema vaates kõige olulisem siiski keriste saatmine USAsse. «Poolteist aastat tööd väga raskesti teostatava UL sertifikaadi nimel, tootmise juurutamine ja lõpuks Põhja-Ameerika turule sertifitseeritud seadmete tootmine on olnud pikk ja vaevarikas protsess, millesse panustas väga suur osa Saunumi meeskonnast. Saunum Air kerised jõuavad USAsse mai keskpaigas, ent juba on Chicagosse jõudnud Saunum Airsolo kliimaseadmed. Edasimüüjad alustavad seadmete müüki aprilli alguses, aga esmane indikatsioon on, et seadmed võetakse hästi vastu ning kindlasti ootame sealt ka jätkutellimusi,» ütles Lindal.

Ta lisas, et mitmed olulised tellimused, sealhulgas suured valmissaunade saadetised ja kerised Kanada turule, jäid märtsis väljastamata, seega ootab Saunum väga head kuud ka aprillis. Eelkõige on rekordkuud oodata valmissaunade ehituse üksusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles