Robus andis sisse patenditaotluse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Athleticsi kodused treeningvahendid.
Robus Athleticsi kodused treeningvahendid. Foto: Hans Markus Antson

Robus andis sisse patenditaotluse Smart GymBars tehnoloogiale.

Tallinna börsi alternatiivturul kaubeldav Robus Group AS andis läbi oma tütarettevõtte Robus Athletic OÜ 22.03 2023 sisse rahvusvahelise patenditaotluse nutikate treeningvahendite tehnoloogiale Smart GymBars ja sai teadus- ja ärilinnakult Tehnopol tehisintellektil põhineva personaaltreeneri väljaarendamiseks 20 000 eurot toetust.

Robuse arendatav Smart GymBars tehnoloogia on arenenud töötava prototüübi faasi ning väljatöötatud lahenduse kaitsmiseks anti 22.03 2023 sisse Euroopa-ülese patendi taotlus. See on maailmas ainulaadne kontseptsioon, mis tuvastab automaatselt sooritatud korduste arvu ja kasutatud vasturaskused, lubades treenijatel oma progressi jooksvalt mõõta ja treeninguid juhtida sama täpselt kui jõusaalis personaaltreeneri käe all.

Smart GymBars kontseptsiooni olulise osana näeb ettevõte tehisintellektil põhineva personaaltreeneri välja arendamist. Sellega seoses osales Robus märtsi lõpus Tehnopoli korraldatud AI töötoas, kus tihedas konkurentsis sai oma projektide väljatöötamiseks rahastuse kaheksa ettevõtet, sealhulgas Robus.

Tehnopoli esindaja Anu Puusaagi sõnul on tehisintellektil põhinevad lahendused Eestis ja laiemalt Euroopas praegu väga tugevalt fookuses. «Ajalooliselt oleme tehisintellektiga täna sarnases olukorras, mil võtsime kunagi kasutusele infotehnoloogia. Lisaks ei otsi inimesed enam massitooteid, mistõttu on toodetel, mis kasutavad kasutajakogemuse personaliseerimiseks ja automatiseerimiseks tehisintellekti, praegu parim aeg turule tulla,» lisas ta.

Tehisintellektil põhineva personaaltreeneri eesmärk on anda treenijale personaalseid ja teaduslikult tõestatud soovitusi treeningute tõhusamaks muutmiseks. «Lisaks sellele, et tehisintellekt koostab kliendi eesmärkidele, tema füüsilisele vormile ja senisele progressile vastavaid treeningkavasid, aitab ta tuvastada ka üle- ja alatreeningut, mille pealt tehakse automaatsed korrektuurid treeningplaanidesse,» lisas Robuse juht Mikk-Alvar Olle.

Olle sõnul on Robuse eesmärk sobitada jõu- ja jõuvastupidavustreeningud kaasaja inimese ülikiire elustiiliga, et meil oleks rohkem terveid, rahulolevaid ja heas füüsilises vormis inimesi.

«Tänu arendatavale Smart GymBars tehnoloogiale on meil olemas tööriist andmete kogumiseks ja kliendile presenteerimiseks, kuid tõelise väärtuse loob see alles koos tehisintellektiga,» lisas Olle. Tehisintellekt suudab tuvastada treenija taseme ja selle baasil automaatselt tema treeningsessioone kokku panna ja juhtida ning seda täpsusega, mis on Olle sõnul seni olnud jõukohane vaid kõrgema kvalifikatsiooniga personaaltreeneritele.

Smart GymBars tehnoloogiale tehisintellektist personaaltreeneri arendamiseks alustatakse lähiajal pilootfaasiga, mille eesmärk on koguda piisavalt suur andmehulk AI rakendamiseks.

Robus Group AS on Nasdaq First Northil kaubeldav Eesti sporditehnoloogia firma, mis pakub terviklikku treeninglahendust Euroopa disainipatendiga kaitstud treeninginventarist GymBars ja videotreeningute platvormist Robus Athletics.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles