Mida sööb miljardärist investor igal hommikul? (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Miljardär Warren Buffett oskab odavalt elada
Miljardär Warren Buffett oskab odavalt elada Foto: Imago Images/Xinhua/Scanpix

Kuigi miljardäri Warren Buffetti varandus ületab sadat miljardit dollarit, on ta igas mõttes tagasihoidlikult elav ja kokkuhoidlik inimene.

Tema tüüpiline hommikusöök maksab alla nelja dollari, kirjutab finance.yahoo.com.

HBO dokumenteeris filmis Warren Buffettiks saamine, et ta on kuus aastakümmet peatunud hommikuti viieks minutiks McDonald’sis, kus on võtnud ühe temale omaseks saanud kolmest hommikusöögist. Nendeks on munaga vorstikesed, peekon muna ja juustuga või kaks kotletti.

«Kui ma ajan hommikuti habet, küsib naine, et kas ma söön 2,61, 2,95 või 3,17 dollarit maksva hommikusöögi ja siis ta paneb mulle selle summa valmis,» rääkis ta.

Buffett pole ka vahetanud häärberit. Ta ostis 1958. aastal Omahas 31 500 dollari eest viie magamistoaga maja. Tänases rahas on see summa 329 505 dollarit ja maja väärtus ulatub 1,2 miljoni dollarini. Seda on palju vähem kui teiste miljardäride eluasemed. Ta on elamisega rahul.

Kuigi Buffetti Berkshire Hathawayle kuulus 5,5 protsenti Apple’i aktsiatest, ostis ta iPhone’i alles kolm aastat tagasi. Seni oli ta rahul 20 dollarit maksnud Samsung SCH-U320-ga.

«Minu klapitelefon ütles lõplikult üles,» ütles ta siis CNBCi telesaates. Ta kasutas tolle aja kõige uuemat iPhone 11 mudelit vaid telefonikõnede tegemiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles