FOTOD ⟩ Hipodroomile kerkib linna ja erasektori koostöös äri- ja elukvartal

PM Majandus
Copy

Tallinna linn ja osaühing Alfa Property allkirjastasid koostöökokkuleppe Hipodroomi arendusega seotud avaliku taristu rajamiseks. Tegemist on esimese avaliku taristu rahastamise määruse kohaselt sõlmitud lepinguga.

«Hipodroomi arenduse viivad ellu eraettevõtted, kuid arenduse maht on sedavõrd suur, et paratamatult mõjutab see kogu piirkonda. Seega on vajalik ka suuremahuline avaliku taristu kaasfinantseerimine ettevõtete poolt,» ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet. «Täna sõlmitud koostöökokkuleppega kohustub linn koostama detailplaneeringuala teenindamiseks vajaliku avaliku taristu ehitusprojektid ja korraldama vastavad riigihanked ning osaühing Alfa Property võtab kohustuse kaasrahastada nimetatud taristu rajamist.»

Hipodroomi arenduse kaasrahastamise mahu arvestamisel kasutati uut määra, milleks on 20 eurot ühe ruutmeetri rajatava büroo- ja korteripinna kohta, pluss ehitushinnaindeks, selgitas Svet.

Arvestades detailplaneeringu mastaapsust ning olulisust piikonna terviklikul arendamisel võtab Alfa Property kohustuse valmis ehitada mitmed avalikud teelõigud ning jalgteed arenduse piirkonnas. Ühtlasi rahastab arendaja osaliselt sadeveekanalisatsiooni valmisehitamist, mis teenindab lisaks Hipodroomi arendusele ka teisi tulevikus rajatavaid või olemasolevaid objekte. Sadeveekanalisatsiooni ehitab valmis linn.

«Meil on hea meel, et saame teha linnaga tihedat koostööd ning olla esimesed, kes teevad seda uute põhimõtete alusel. Oleme arenguga nii kaugele jõudnud, et Sauele kolinud uus hipodroom on valmis kasutusele võtmiseks ning linna keskel asuv Hipodroomi arendusala annab peagi linnaruumile uue lisandväärtuse,» kommenteeris Alfa Property OÜ juhatuse liige Jaanus Mikk.

«Hipodroomi kvartal on Tallinna üks hinnatuimaid piirkondi, mis asub kergesti ligipääsetavas asukohas. Rajame siia linna ühe atraktiivsema ja kvaliteetsema elamukvartali, kuhu on planeeritud 1000 uut korterit, millest avanevad lummavad vaated Tallinna vanalinnale ja merele. Kohe kõrval asub park, kus on head võimalused sportimiseks ja vähem kui kilomeetrise jalutuskäigu kaugusel – Stroomi supelrand,» ütles Hipodroomi elamukvartali arendaja Reterra Estate juhatuse esimees Reigo Randmets.

«Hipodroomi ärikvartalisse on planeeritud neli multifunktsionaalset ärihoonet kogumahuga kuni 130 000 m2. Tänaseks on ehitusprojektid valmis ja saame protseduuriliselt ehituslubade taotlused uuesti ehitisregistrisse esitada, et lähitulevikus ehitustegevusega alustada,» lisas Hipodroomi Ärikvartali omaniku EKE AS-i arendusjuht Karl Ader.

Hipodroomi Kvartal on äri- ja elamukinnisvara uusarendus Tallinnas, kuhu on planeeritud kokku 350 000 m2 äri- ja elupinda, uus infrastruktuur, teed ja kommunikatsioonid. Hipodroomi alale tuleb ligi 1000 uut korterit ning kogu arenguala realiseerimisel võib hipodroomi kvartalis tööd saada kuni 10 000 inimest. Paldiski maanteest Merimetsa teeni kulgevale promenaadile rajatakse pargid, looduslikud puhkealad ja tiik, mis pakuvad kohalikele elanikele vaikust ja rahu.

Koostöökokkuleppe pidulik sõlmimine toimus tulevase uusarenduse asukohas Tallinna Hipodroomil. Lepingu allkirjastasid Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Heigo Jänes ja osaühing Alfa Property juhatuse liige Jaanus Mikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles