Tamsar: minister peaks ütlema Eesti Energia juhatusele aitäh (5)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Toomas Tamsar peab Eesti Energia juhatuse ründamist halvaks juhtimiskultuuriks.
Toomas Tamsar peab Eesti Energia juhatuse ründamist halvaks juhtimiskultuuriks. Foto: Tairo Lutter

Inimesed on Eesti Energia juhtide lahkumistasude pärast rahulolematud, aga nad ei tea, kellega rahulolematu olla ja siis rünnatakse juhatust asja eest, mis on nõukogu pädevuses, leiab tööandjate keskliidu endine juht ja koots Toomas Tamsar.

«Juhatuse liikmete leidmine ja nende tasude kokkuleppimine on nõukogu kõige tähtsam ülesanne,» ütles Tamsar. «Kui ministritele ei sobi juhatuse liikmete lahkumishüvitised, siis tuleb ministril võtta nõukogude esimehed kokku ja rääkida nendega läbi, mis piirides saab lahkumishüvitisi kokku leppida. Rünnata avalikult juhatust asja eest, mis on nõukogu pädevuses, pole hea juhtimiskultuur.»

Tamsare sõnul pean nõukogu täitma lepinguid ja nõukogu juhil Anne Merel pole siin palju valikuid. «Kui ta hakkaks ministri pahameelest tulenevalt varasemaid kokkuleppeid muutma, siis annaks ta sellega väga halva signaali uuele juhatusele, et nendega sõlmitud lepped ei kehti,» rääkis Tamsar.

Tagantjärele ei ole ka mõtet lahkuvale juhatusele ette heita, mis kõik on minevikus juhtunud. «Neid asju oleks pidanud kohe läbi nõukogu lahendama,» ütles Tamsar. «Ministritel ei ole mõistlik luua juhatusega otsesuhet, eriti läbi meedia. Kui omaniku esindaja pole rahul, siis ta peab nõukoguga vestlema.»

Kui tahta, et tulevikus oleks vähem taolisi muresid, soovitab Tamsar omaniku esindajatel lahkumishüvitiste teema riigiettevõtete nõukogude juhtidega kohe läbi arutada.

«Kõige parem, mis peaminister või rahandusminister praeguses olukorras veel teha saaks, on öelda lahkuvale EE juhatusele aitäh,» lausus Tamsar.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles