Viljandis toovad homsest lehti koju Omniva postiljonid

PM Majandus
Copy
Omniva kirjakandjad hakkavad homsest ka Viljandis lehti laiali vedama.
Omniva kirjakandjad hakkavad homsest ka Viljandis lehti laiali vedama. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Omniva alustab homsest lehtede ja perioodika varahommikust kannet Viljandi linnas, järgnevatel kuudel alustatakse lehekannet ka Pärnus, Tartus ja Tallinnas.

«Kui seni oleme ajalehti ja perioodikat toimetanud kohale Viljandimaa valdades, siis nüüd lisandub ka varahommikune lehekanne Viljandi linnas ja selle ümbruses,» ütles Omniva juhatuse liige Kristi Unt. «Viljandi linna 4000 lehe- ja perioodika tellija jaoks jääb üldjoontes kõik samaks ehk ajaleht tuuakse, nagu varemgi, varahommikul postkasti – nüüd siis toovad neid Omniva kirjakandjad.»

Esimestel päevadel toimub postiringide nii-öelda sissetöötamine ja Omniva kirjakandjad annavad ettevõtte kinnitusel endast parima, et toimetada kõik ajalehed kiirelt ja turvaliselt tellitud aadressile.

«Meil on Viljandis pikaaegne posti kojukande kogemus ja aadressid üldjuhul tuttavad, aga hommikuse postiringi ülesehitus ja teekond on siiski uus ning ka töötajad, kes lehti hakkavad tooma, on enamikus uued inimesed uuel töökohal ja seetõttu läheb alguses natuke aega, et saada teenuse osutamine võimalikult sujuvaks,» selgitas Omniva jaotuskeskuste lõuna piirkonna juht Jaanus Jõelaid.

Varahommikust kannet hakkavad Viljandis nii jalgsi kui autoga tegema üheksa kirjakandjat, kelle seas on ka varem Express Postis töötanud inimesi. «Päris uued töötajad koolitame ise välja ja toetame esimestel päevadel postiringide läbimisel. Oluline on, et ajaleht jõuaks tellija postkasti hiljemalt kell 7.30,» märkis Jõelaid.

Viljandi jaotuskeskus teenindab Viljandimaal ligi 22 500 postkasti ja 60 kirjakasti. Kokku tehakse iga päev 29 postiringi. Hajaasustusega maapiirkondades viivad kirjakandjad posti kohale autodega, keskmise kanderingi pikkus on 140 kilomeetrit. 

Viljandi valdades jätkab Omniva tavapärast perioodika- ja postikannet päevasel ajal nagu ka varem ja kirjad ning muu post tuuakse kohale tavapäraselt. 

Pärnu, Tartu ja Tallinna varahommikuse lehekande alustamiseks järgmistel kuudel käib juba ettevalmistus, lisas Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles