Börsilt lahkuv Clevon tegi aktsionäridele ülevõtmispakkumise

BNS
Copy
Viljandi haigla juhid tervitasid koos Clevoni omaniku Arno Kütiga uut kolleegi.
Viljandi haigla juhid tervitasid koos Clevoni omaniku Arno Kütiga uut kolleegi. Foto: Elmo Riig

Tallinna börsilt lahkumist planeeriv Clevon teeb aktsionäridele vabatahtliku ülevõtmispakkumise, mille eesmärk on koondada Clevoni alla vähemalt pisut üle 90 protsendi Clevoni kõigist aktsiatest. Pakkumise maksimaalne kogumaht on 5 miljonit eurot.

Pakkumise raames teeb pakirobotite arendaja Clevon aktsionäridele ettepaneku vahetada Clevoni aktsiad ettevõtte aktsiate vastu asendussuhtega 1:1, mis majanduslikus mõttes tehakse mitterahalise sissemaksena LHV Panga vahendusel, teatas ettevõte börsile.

Pakkumise raames võimaldab Clevon vahetada kokku kuni 3 544 427 aktsiat. Emiteeritavate aktsiate hind määrtakse kindlaks pakkumise arveldamise kuupäeva seisuga, võttes aluseks Clevoni aktsiate hariliku väärtuse.

Erinevalt jaanuaris avaldatud börsiteatest ei tee Clevon praegu pakkumist aktsiate vabatahtlikuks müümiseks, sest eesmärgiks on täiendavat võlakohustust mitte võtta, vaid suunata vaba raha äritegevusse.

Börsilt lahkumine on plaanis seetõttu, et Clevoni varem kaasatud raha on peagi lõppemas ning ettevõte vajab kiiresti täiendavat kapitali, et ärimudelit edasi arendada. Ilma selleta on tõenäoline sattuda makseraskustesse ja ka maksejõuetus.

Ettevõte leiab siiski, et Clevoni ärimudel on endiselt arendatav ning sellel on kindlasti potentsiaal õnnestumiseks, kuid kuna tegemist on suuri ressursse vajava ärimudeliga, siis on arenduseks pidevalt vaja täiendavat rahastust. Kui see rahastus leitakse, siis muid ilmselgeid takistusi Clevoni ärimudeli edasiseks arenduseks ei ole, kinnitas ettevõte.

Ülevõtmispakkumise periood algab 31. märtsil ja kestab 21. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles