Lada saadab oma töötajad sundpuhkusele

PM Majandus
Copy
Lada autotehas Iževski linnas Venemaal.
Lada autotehas Iževski linnas Venemaal. Foto: GLEB STOLYAROV

Vene automargi Lada tootja Avtovaz on tõsises kriisis. Autotootja saab ainult vähesel hulgal tarneid ning nüüd teatas ettevõte, et saadab oma töötajad sundpuhkusele.

 

Venemaa autotootja Avtovaz saadab oma töötajad alates mai lõpust kolmeks nädalaks kollektiivpuhkusele, kuna tal on tõsiseid probleeme tarnijatega, vahendab uudisteagentuur Interfax.

«2023. aasta kevadel teatasid mitmed komponentide tarnijad Avtovazile tarnete lõpetamisest,» teatas kontsern. Eelmisel aastal Venemaa riigi poolt üle võetud ettevõte kaebas, et ülesütlemisega rikutakse varasemaid tarnelepinguid.

Algselt pidid Avtovazi koosteliinid olema suletud vaid kolmeks nädalaks juuli lõpus ja töötajad saadetud puhkusele. Nüüd on sunniviisiline puhkus kaks kuud ettepoole toodud ja see peaks kestma 29. maist kuni 19. juunini. Muidu ei oleks katkematu tootmine niikuinii võimalik, teatas Avtovaz.

Pärast Venemaa agressioonisõja algust on Vene autotööstus üks Lääne sanktsioonidest enim haavata saanud sektoreid. Juba eelmisel aastal pidi Avtovaz seoses komponentidega seotud probleemide tõttu kuude kaupa tootmise seiskama.

Kuna praktiliselt kõik lääne autotootjad on Venemaalt lahkunud, on Avtovaz tugevdanud oma turuliidripositsiooni, kuid raskuste tõttu ei ole ta suutnud konkurentide tagasitõmbumisest suurt kasu saada. Kuna 2022. aastal oli turu üldine langus 59 protsenti, langes ka Lada müük 46 protsenti.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles