Raasuke: valitsuse käitumine Eesti Energia suhtes on alatu (20)

PM Majandus
Copy
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Sander Ilvest

Endine Eesti Energia nõukogu esimees ja nimetamiskomitee eksjuht Erkki Raasuke kritiseeris valitsuse soovi keelata Eesti Energia lahkuvale juhtkonnale täiendavate tasude ja kompensatsioonide maksmine.

«Mulle jääb praeguse episoodi juures arusaamatuks, et kui oli nii palju kriitikat, siis miks see kriitika ei jõudnud nõukoguni ja ettevõtte juhtideni varem, kui oleks saanud neid korrektuure teha?» imestas Raasuke intervjuus «Aktuaalsele kaamerale».

«Aga et sellega tullakse välja nüüd, niisugusel kujul, kui on tasude maksmise aeg, kui eelmisele juhatusele on ametiaega järele jäänud tänaseks poolteist päeva – see tundub lihtsalt alatu,» lisas ta. Tema hinnangul on tegemist kehva kommunikatsiooniga.

Rahandusminister Annely Akkermann tegi neljapäeval Eesti Energia nõukogule ettepaneku vaadata üle energiakontserni juhatusele tulemustasude maksmise plaan, viidates puudustele juhatuse töös. Eesti Energia nõukogu jättis aga ministri suunise täitmata. Neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil väljendas ka peaminister Kaja Kallas pahameelt Eesti Energia juhtidele makstavate tulemustasude üle.

Raasukese hinnangul etendatakse üsna halba juhtimist avalikkuse ees. «See, kus omanik (Eesti riik) proovib kuidagi ulatuda üle nõukogu ja minna otse tegevjuhtkonna asjadesse – see on kindlasti väga halb juhtimistava,» sõnas Raasuke.

Loe täispikka intervjuud ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles