Maailma tipptoidukaupleja lõpetab Venemaa vilja ekspordi (2)

PM Majandus
Copy
Teravili.
Teravili. Foto: Arvo Meeks

Maailma juhtiv põllumajandustooraite kaupleja USA Cargill peatab sel suvel Venemaa vilja eksportimise, kuid jätkab riigis teiste tegevustega, teatas idanaabri RBS uudiste veebileht Cargill Russia riigi ametnikele saadetud kirjale tuginedes.

Cargill Russia on Venemaa asepõllumajandusministrit korduvalt teavitanud, et kavatseb 1. juulist ehk uuest hooajast Venemaa viljaekspordi lõpetada. Venemaa põllumajandusministeerium kinnitas Reutersile, et välismaale saadetavaid viljakoguseid Cargilli otsus ei mõjuta.

RBC kirjutab, et suuruselt kuuenda Venemaa vilja eksportööri Cargilli otsus võib olla tingitud Venemaa valitsuse survest.

Reuters kirjutas eelmise aasta lõpus, et Venemaa väetisehiid Uralchem on valmis Cargill Russia varad ära ostma, kui ettevõte peaks otsustama Ukraina sõja tõttu Venemaa turult lahkuma.

Enne 1. juuli lõpetamistähtaja väljaütlemist plaanis Cargill Russia sel hooajal eksportida 2,2 miljonit tonni Venemaa vilja. See on umbes 4 protsenti Venemaa kogu vilja ekspordist.

Cargill on USA perefirma. 1865. aastal asutatud ettevõte on USA käibelt suurim perefirma. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 165 miljardit dollarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles