Tasuta lõunaid ei ole: Finnair kärbib tasuta toitu ja kaotab ära padjad

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Finnairi pardatoit.
Finnairi pardatoit. Foto: Finnair

Finnair uuendab 19. aprillist kõikidel lendudel oma pardateenuseid ja see puudutab eelkõige tasuta toitlustamist äriklassis, aga ka patjade kasutamise võimalust turistiklassis.

«Muudatused meie pardateenustes on osa paljudest tegevustest, mida teeme Finnairi kasumlikkuse taastamiseks,» selgitas Finnairi pardakliendikogemuse juht Eerika Enne. «Kauglendudel on kõikides reisiklassides põhiteenus kõhtu täitev eine. Teine teenus on aga kergem, kas kerge eine või vahepala, olenevalt marsruudist ja lennuajast. Lühematel kauglendudel New Yorgis ja Dubais turistiklassis teise toidukorra teenust ei pakuta, kuid suupisteid ja jooke saab osta pardamenüüst.»

«Euroopa lendudel sõltub äriklassi toitlustus marsruudist, nagu varemgi. Osal lendudel pakutavad salatid asendatakse sooja toiduga. Turistiklassis pakume jätkuvalt tasuta vett ja mustikamahla. Jooke ja suupisteid saab soetada pardamenüüst ning sööke enne lendu ette tellida,» lisab Eerika Enne.

Äriklassis pikamaalendudel jääb kaks söögikorda. Sõltuvalt lennugraafikust on põhitoiduks kas hommikusöök, lõunasöök või õhtusöök. Kogu lennu ajal on saadaval lai valik jooke.

Turistiklassi kliendid ei saa kauglendudel enam patju kasutada, neile pakutakse ainult tekke.

Paljud kliendid reisivad juba oma reisipadjaga ja pikamaalendudel toetab kaelatugi pead, põhjendas lennufirma.

Euroopa lendudel asendatakse äriklassis šampanja vahuveiniga. Turistiklassis pakutakse tasuta vett ja mustikamahla.

Reisijad saavad oma raha eest tellida toidukordi lennule ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles