KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Näitejaks õppinud noor ettevõtja avab kasutatud raamatute kaupluse

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Maaja Hallik podcastis "Karjääripööre".
Maaja Hallik podcastis "Karjääripööre". Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Maaja Hallik on kasutatud raamatute kaupluse Read omanik. Tal on pood Tallinna vanalinnas ning maikuus avab ta teise kaupluse Koplis, Põhjala tehases. Enne ettevõtjaks hakkamist lõpetas ta Viljandi Kultuuriakadeemia näitleja erialal ning õppis psühhoteraapiat. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» meenutas oma karjäärivalikuid.

Hallik otsustas hakata ettevõtjaks, kuna tundis, et soovib rohkem vabadust, kui palgatöö võimaldab. «Ma olen selline kangekaelne natuur. Ma tahan väga oma asja ajada ja ettevõtjana on kõige lihtsam oma visiooni teostada,» ütles ta.

Viljandi Kultuuriakadeemias õppis ta legendaarse näitleja ja lavastaja Kalju Komissarovi käe all. Halliku sõnul oli Komissarov õpilaste suhtes väga nõudlik. «Ma austasin tema rangust, sest ta oli ka õiglane,» meenutas Hallik.

Saates rääkis Hallik põhjustest, miks ta peale kooli lõpetamist siiski näitlejaks ei hakanud.

Maaja Hallik on töötanud ka lastekodus perevanemana. Veebisaates kirjeldas ta, millised lapsed tavaliselt lastekodus elavad ja mida ta perevanema töö talle õpetas. «Tihtipeale on vägivaldse lapse enesehinnang madal. Ta lihtsalt kaitseb ennast,» lausus Hallik.

Saatekülaline Maaja Hallik (vasakul) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (paremal).
Saatekülaline Maaja Hallik (vasakul) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (paremal). Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles