Eestlased reisisid mullu enam kui miljardi euro eest (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Koroonaaeg pani eestlasi rohkem kodumaad avastama ning saartega tutvuma.
Koroonaaeg pani eestlasi rohkem kodumaad avastama ning saartega tutvuma. Foto: Urmas Luik

Turismiäri taastus möödu­nud aastal koroona­pandeemiast ning suure panuse sellesse andsid siseturistid, kes esimest korda ajaloos eelistasid tasuta majutusele sugulaste-tuttavate juures tasulisi ööbimisi. Alanud aastal ootavad turismiettevõtjad ka sõjapaanikast toibunud välisturistide arvu kasvu.

Statistikaameti 2022. aasta turismiuuringu tulemuste järgi tegid Eesti elanikud mullu enam kui miljon ööbimisega välisreisi, mida on 2021. aastaga võrreldes 90 protsenti rohkem. Ööbimisega sisereise tehti ligi 2,6 miljonit ehk 16 protsenti rohkem kui aasta varem. Välisreisidele kulutati möödunud aastal üle ühe miljardi euro, sisereisidele üle 178 miljoni euro.

Statistikaameti analüütiku Sigrid Saagpaku sõnul on Eesti elanike reisimine võrreldes kahe eelneva aastaga suurenenud, kuid pandeemiaeelset taset veel saavutatud pole.

«Kui 2019. aastal tehti 1,7 miljonit ööbimisega välisreisi ja 3,4 miljonit sisereisi, siis mullu reisiti välismaale veidi üle miljoni korra, Eesti-siseste reiside arv oli aga 2,6 miljonit,» ütles Saagpakk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles