USA ja Lõuna-Korea taotlevad Montenegrolt krüptojuhi väljaandmist

Copy
Vahistatud krüptoettevõtja Do Kwon.
Vahistatud krüptoettevõtja Do Kwon. Foto: Stringer

USA ja Lõuna-Korea on palunud Montenegrol anda välja krüptoettevõtja Do Kwon, ütles riigi justiitsminister kolmapäeval, paar päeva pärast tema vahistamist.

 

«Toimus kohtumine Korea diplomaatiliste esindajatega, pärast mida andis Korea üle väljaandmistaotluse,» ütles justiitsminister Marko Kovač ajakirjanikele Podgoricas ja lisas, et taotluse esitasid ka Ühendriigid.

Terraformi asutajat süüdistatakse pettuses seoses tema ettevõtte ootamatu kollapsiga läinud aastal, mis pühkis investorite taskust umbes 40 miljardit dollarit ja raputas üleilmseid krüptovaluuta turge.

Kwon, täisnimega Kwon Do-hyung, vahistati koos kaaslasega läinud nädalal Montenegro pealinna lennujaamas, kui ta jäi vahele valedokumendiga reisimises.

Reedel teatas Podgorica kohus, et Kwon ja tema kaaslane võetakse kuni 30 päevaks vahi alla seoses dokumendi võltsimise kahtlusega ja kuna arvatakse, et nad võivad proovida põgeneda.

Kwonil on nüüd Montenegros ees kaks kohtuasja: üks seoses võltsdokumentide omamisega ja teine väljaandmisega.

Ühendriigid on esitanud Kwoni suhtes kaheksa süüdistuspunkti seoses mitme miljardi dollarilise krüptovarade pettusega, teatas USA Väärtpaberite- ja Börsikomisjon (SEC).

Lõuna-Korea prokuratuur palus septembris Interpolil ta tagaotsitavaks kuulutada ja tema pass tühistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles