Eesti vaikuskabiinide tootja tegi üle 10 miljoni käivet ja jõudis kasumisse

BNS
Copy
Sileni tegevjuht ja kaasasutaja Endrus Arge.
Sileni tegevjuht ja kaasasutaja Endrus Arge. Foto: Silen

Vaikusekabiine tootva Sileni käive kasvas 2022. aastal 2,5 korda ja ületas 10 miljoni euro piiri, lisaks jõudis Silen eelmisel aastal ka esimest korda kasumisse, üle 400 000 euroga.

Tänavu prognoosib ettevõte kasvu jätkumist ja toob turule uusi tooteid, teatas Silen. «Sileni kasvu toetab järjest suurenev globaalne nõudlus vaikuseruumide järele tänapäevases töökorralduses ja seetõttu on Sileni tooted jõudnud juba 55 eri riiki kuuel kontinendil,» kommenteeris Sileni asutaja ja tegevjuht Endrus Arge.

Aprillis toob Silen turule ka vaikusekabiinide renditeenuse. Esialgu on teenus saadaval ainult Eestis, kuid lähiajal plaanib Silen vaikusekabiine rendiks pakkuda ka Skandinaavias ning seejärel oma suurimal sihtturul USAs.

2022. aastal tootis Silen üle 2000 vaikuseruumi, mida on üle kahe korra rohkem võrreldes aasta varasemaga. Endrus Arge sõnul on näha trendi, et juba pikalt turul olnud kõnekabiinid asenduvad suuremate ja multifunktsionaalsemate vaikuseruumidega, mis sobivad nõupidamisteks ja pikemalt töötamiseks.

Vaikusevabriku Silen on asutanud 2018. aastal Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsak. Sileni püsikliendid on Amazon, Airbus, Canon, Fujitsu ja Lululemon, kes kasutavad Sileni tooteid kõikides oma uutes kontorites üle maailma. Silenis töötab praegu 40 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles