Erakliinikud rajavad Tallinna südalinna suure meditsiinikeskuse

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Kesklinna kliinik.
Kesklinna kliinik. Foto: Erakogu

Meditsiinikliinikud Qvalitas ja Unimed ehitavad Rävala puiestee 5 ärihoonesse ühise meditsiinikeskuse, kus pakutakse esmatasandi, eriarstiabi, hambaravi- ja töötervishoiu teenuseid koos diagnostikavõimalustega. 

Järgmise aasta alguses avatav kliinik tegutseb kolmel korrusel, kokku pea 3000 ruutmeetril.

«Tallinna kesklinnas elavad ja töötavad kümned tuhanded inimesed, aga siiani puudub siin suurem erameditsiinikeskus, kust saaks abi esmatasandi tervisemurega, teha vajalikke uuringuid ja analüüse ning külastada eri- ja hambaarste,» sõnas Qvalitase ja Unimedi juhatuse esimees Marja-Liisa Alop.

Alop lisas, et nende kliinikutes on vastuvõttude arv aasta-aastalt tõusnud ja tunda annab ruumipuudus. Eriti kiirelt on kasvanud vajadus eriarstiabi ja esmatasandi visiitide järele, aga ka nõudlus töötervishoiu vastuvõttudele.

Qvalitase meditsiinijuhi Andreas Abeli sõnul on uues meditsiinikeskuses senisega võrreldes paremad diagnostikavõimalused. «Pakume erinevaid endoskoopilisi uuringuid ning radioloogiaosakond saab ühe suurema investeeringuna magnetresonantstomograafi, mis võimaldab patsiendi tervise seisukorra kiiremat ja täpsemat hindamist,» lisas Abel.

Uues kliinikus asub tööle kuni 150 meditsiinivaldkonna spetsialisti.

Qvalitase ja Unimedi meditsiinikeskuse arendust juhib hoone omanik Capital Mill. Kliiniku valmimine on planeeritud 2024. aasta esimesse kvartalisse.

Kesklinna kliiniku koduks saab Rävala ärihoone.
Kesklinna kliiniku koduks saab Rävala ärihoone. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles