Kasutatud Tesla hinnad langevad väga kiires tempos (1)

PM Majandus
Copy
Tesla Model 3 elektriautod.
Tesla Model 3 elektriautod. Foto: Aly Song

Teslade väärtus langeb praegu võrreldes teiste markidega väga kiires tempos, kirjutab Financial Times.

Kasutatud Tesla hinnad on järsult langenud ning seda suuresti seetõttu, et elektriautode tootja langetas eelmise aasta keskel oma Y- ja 3. seeria autode hindasid.

Financial Timesi artikkel põhineb autode hindu jälgiva Cap HPI andmetel, kelle andmed pärinevad Ühendkuningriigist, mis on üks Tesla suurimaid turge. FT andmetel on autode väärtuse langus kiirenenud ka teistes riikides.

Nende andmete järgi langes tänavu jaanuaris ostetud Model 3 auto väärtus suurema sõiduulatusega mudelite puhul aastaga 46 protsenti, ehk veidi üle 57 000 naelalt (umbes 65 300 eurolt) umbes 31 300 naelale (35 600 eurole).

See on võrreldav vaid 4-protsendilise langusega viimase 12 kuu jooksul 2021. aasta septembris ostetud sama mudeli puhul, mis maksis uuena 48 400 naela (55 000 eurot) ja oli aasta hiljem väärt 46 300 naela (52 700 eurot).

Kuigi kasutatud autode väärtused on tänavu langenud võrreldes 2022. aastaga, mil vanu autosid müüdi sageli uue hinna lähedal või sellest kõrgemal, on Tesla autode väärtuse langus olnud suurem kui konkureerivate elektrimarkide oma.

Tesla langetas oktoobris uute autode hindu Hiinas, seejärel langesid hinnad jaanuaris USAs, Euroopas (ka Eestis) ja Suurbritannias ning märtsis taas mõnel mudelil, et tekitada nõudlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles