Tehnopoli teaduspargi tulu kasvas mullu hüppeliselt

BNS
Copy
Tehnopol
Tehnopol Foto: Sille Annuk / Scanpix

SA Tallinna Teaduspark Tehnopol 2022. aasta tulude mahuks kujunes pisut üle 7,1 miljoni euro, 21,8 protsenti enam kui tunamullu.

3,6 miljonit eurot tulu teenis Tehnopol annetustest ja toetustest ning 3,5 miljonit ettevõtlusest, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Suurema osa, 3,1 miljonit eurot ettevõtlustulust teenis Tehnopol kinnisvara valdkonnas, kus keskenduti 2022. aastal pandeemia käigus kerkinud vakantsi vähendamisele, mis tagaks jätkuva positiivse eelarvetulemi.

Tehnopoli kulud kasvasid aastavõrdluses aga 25,6 protsenti, pea 7,6 miljoni euroni, mistõttu jäi ettevõte ligi 364 000 euroga kahjumisse.

2022. aastal toetas Tehnopol oma teenustega umbes 90 fookusvaldkonna kasvuettevõtte arengut, kasvatades nende ekspordikäivet möödunud aastal 10 miljoni euro ulatuses. Samuti avas Tehnopol 22 ettevõttele vähemalt ühe uue ekspordituru, aitas tuua turule 20 uut kõrge lisandväärtusega toodet või teenust ning vahendas enam kui 10 miljoni euro ulatuses era- ja avaliku kapitali investeeringuid. Tehnopoli sihtotstarbeliselt finantseeritud projektide otsesed kulud olid 1,7 miljonit eurot, jagatud annetused ja toetused aga 1,8 miljonit eurot.

Aasta lõpu seisuga kuulus Tehnopoli nõukogusse kaheksa liiget ja juhatusse üks liige. Taandatuna täistööajale töötas teaduslinnakus detsembri lõpus 35 töötajat, nelja võrra enam kui aasta varem. Tööjõukulud kokku kasvasid aastaga 19,8 protsenti, 1,5 miljoni euroni.

Teadus- ja ärilinnaku varade mahuks kujunes möödunud aasta lõpu seisuga 17,7 miljonit eurot, millest enamiku moodustavad kinnisvarainvesteeringud.

Teaduspargi Tehnopol asutasid 2003. aastal Tallinna linn, Tallinna Tehnikaülikool ja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eesmärgiga aidata kaasa maailmatasemel tehnoloogiaettevõtete tekkele ja kasvule Eestis ning toetada nende laienemist välisturgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles