Veebikaubandushiid Alibaba jaguneb mitmeks ettevõtteks

Copy
Alibaba kontor Hiinas.
Alibaba kontor Hiinas. Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

Hiina veebikaubandushiid Alibaba teatas teisipäeval, et jaguneb kuueks ettevõtteks, mis on seni üks suuremaid ümberkorraldusi mõnes Hiina juhtivas tehnoloogiafirmas.

Kontserni esimees ja tegevjuht Daniel Zhang ütles, et restruktureerimine lubab igal eraldi äril iseseisvalt raha kaasata ning börsile minna.

Hangzhous baseeruva Alibaba teatel on käigu eesmärk päästa valla väärtus aktsionäride jaoks ja toetada konkurentsivõimet. Uue korralduse järgi oleks kuuel eraldi äril oma tegevjuht ja nõukogu.

Erandiks on Taobao Tmall Commerce Group, Hiina ühe peamise veebituru operaator, mis jääb täielikult Alibaba Groupi omandusse.

Alibaba on viimastel aastatel olnud silmitsi raskustega, kuna Peking on võtnud riigi tehnoloogiasektori aina suurema järelevalve alla.

Hiina internetifirmade kogukäive kahanes mullu ühe protsendi 1,46 triljoni jüaanini (196 miljardi euroni), mis on esimene langus pea kümne aasta jooksul, selgus riigi tööstus- ja infotehnoloogiaministeeriumi andmeist.

Alibaba asutaja Jack Ma on hoidnud madalat profiili alates 2020. aasta lõpust, kui kritiseeris ühes kõnes Hiina järelevalveorganeid, misjärel keelas Peking Alibabaga seotud Ant Groupi aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles