Kinnisvaraekspert: Tallinna üürihinnad on tipu läbinud

BNS
Copy
Kortermaja Tallinnas, Mustamäel. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja Tallinnas, Mustamäel. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Kinnisvaraanalüütiku Tõnu Toompargi sõnul on korterite üürihinnad Tallinnas tipu läbinud ja viimastel kuudel stabiliseerunud.

Toompargi sõnul oli Tallinnas veebruarikuus kinnisvaraportaalis kv.ee pakkumisel 2721 üürikorterit keskmise hinnaga 13,5 eurot ruutmeetrist. Aastataguse ajaga võrreldes oli Tallinnas üürikortereid pakkumises 9,4 protsenti rohkem ja korterite eest küsitakse aasta varasemaga võrreldes 5,5 protsenti kõrgemat hinda.

Ta lisas, et Tallinna korterite üürihinnad on 13,5 euro lähedale ruutmeetri kohta jäänud püsima nüüd juba neljaks kuuks. «See on 1,2 eurot vähem kui üüripakkumiste tipphind mullu augustis,» märkis Toompark kinnisvaraettevõtteid koondaval kodulehel adaur.ee avaldatud kommentaaris.

«Korterite üüripakkumine hakkas kasvama 2022. aasta suvel, mil üüriturule tulid pakkumisse 2021. aastal ja varem ehituslikult valminud võlaõiguslikult ostetud uued korterid. Uute korterite ehitusliku valmimise suur laine on 2023. aasta kevadeks otsa saamas, mis omakorda toob üüripakkumisse vähem uusi kortereid,» nentis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles