Raha paneb rattad käima: ettevõte maksab iga rattaga tööl käidud päeva eest preemiat

PM Majandus
Copy
Hawaii Expressi tegevjuht Alo Maidla.
Hawaii Expressi tegevjuht Alo Maidla. Foto: Hawaii express

Spordi- ja vabaajatarvete kett Hawaii Express otsustas viia ettevõtte aktiivseid eluviise väärtustava kultuuri uuele tasemele ning hakkab maksma töötajatele lisatasu iga päeva eest, mil tööle tullakse jalgrattaga.

Märkimisväärset rikkust palgalisa küll ei too, kuid ettevõtte juhi Alo Maidla sõnul tekitab lisatasu spordilembeses kollektiivis kahtlemata uut tüüpi hasarti.

«Maksame kolm eurot lisatasu iga päeva eest, mil töötaja rattaga tööle tuleb. Ja seda sõltumata sellest, kui kaugelt töötaja tööle tuleb või mis ilmastikuolud väljas on. Teadvustame, et see pole summa, mis paneb töötajaid oma seniseid liikumisharjumusi kategooriliselt muutma. Aga see polegi tegelikult eesmärk – meie pakutav pisike boonus vürtsitab tööelu, loob teatavat võistlusmomenti kolleegide ja iseendaga ning võimaldab teha endale igapäevase rattasõiduga pisike kingitus,» sõnas Maidla.

Ettevõtte juhi sõnul on uue motivatsioonisüsteemi loomise eesmärk tõmmata veelgi selgem võrdusmärk ettevõtte sisekultuuri ja avalike sõnumite vahele.

«Kutsume alati inimesi üles eelistama liiklusvahendina ratast, räägime, et ratas on turvaline ja tervislik valik igal aastaajal. Tahame, et meie meeskonnaliikmed oleksid nende sõnumite kõige ehedam tõestus. Igaüks, kes oma käitumisega meie sõnumeid kinnitab ja oma eeskujuga ühiskonnas muutust tekitada aitab, väärib selle eest ka preemiat,» nentis ta.

Töötajate sportlik motivatsioonipakett

See on vaid üks element firma tegevustest, millega toetatakse töötajate sportlikke eluviise. Ratta- ning suusavarustuse tasuta testimine, soodushinnad oma kaupade ostmiseks ning tasuta osalemine spordiüritustel on samuti oluline osa motivatsioonipaketist, mida töötajad aktiivselt kasutavad.

Maidla lisab, et ühest küljest on töötajad nii füüsiliselt kui ka vaimselt heas vormis, teisalt teeb spordiga tegelemine töötajatest paremad eksperdid. «Erinevate spordialadega tegelemine võimaldab meie töötajatel saada isikliku kogemuse, mille põhjal oskame anda sporditarbeid soetavatele klientidele tasemel professionaalset nõu,» lisas ta.

Hawaii Expressis töötab 77 inimest, seega on uue lisatasu võimalik maksimaalne investeering ligikaudu 5000 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles